Lördag

Goddag!
Det Àr ett sÄnt jÀkla antiklimax-moln runt mig nuförtiden. Vi skulle boka resa och Äka till Korfu i september. Men sÄ byter herrn jobb sÄ vi vet inte om han kan ta ledigt. Vi tÀnkte köpa ny bil, men dÄ mÄste man ha en kontantinsats och det har vi inte. Jahopp. Spara till resa eller spara till bil? Vi skulle köpa en bÀddsoffa utav en kompis till Petter, men det visade sig att soffan inte fanns kvar. idag skulle vi Àntligen köpa grillen som vi har spanat in sen lÀnge. Var den slutsÄld eller var den slutsÄld? GAAAAAAHH.
 
Jag hade förresten sÄnna sköna dagar i stugan men bestÀmde mig för att inte Äka dit idag. NÀr jag vÀl kom hem till Àlsklingen kÀndes det inte sÄ lockande att sova borta nÄt mera denna veckan :P
 
Kollade via nÀtet om sommarschemat var klart, och ja det var det. Snopet vÀrre dock att dom har lagt mig pÄ midsommarafton fastÀn jag absolut inte skulle jobba midsommar. Men jaaaja. Jag slutar kl 15 men ska försöka sluta tidigare osÄ fÄr jag och herrn bara missa den första biten av firandet ute i stugan. Funderar pÄ att köpa mig en blomkrans sÄ att jag Àr ikapp med den biten nÀr jag kommer ;) 
 
Ah bÀddsoffa. Vi vill ha en vit, 2sits-ektorpbÀddsoffa, sÄ att vi kan stÀlla den bredvid vÄran 3sits. Den har sÄklart utgÄtt frÄn IKEA men finns pÄ blocket. Just de vita finns bara runt Sthlm :/ 
Det kom ut en mörkblÄ i SotenÀs igÄr men wtf. 
 
Mmm. SuperspÀnd inför imorgon dÄ det bÀr av till Gbg för att fira systrarnas födelsedagar. TrÀffa alla systerdöttrarna (förutom Lovely-Lova :Ž() och fÄ se Sandras nya lgh :)
 
Japp japp!
 
 

All of me

Det Àr inte varje dag man fÄr likes frÄn en kÀndis :p 
Älskar John Legends nya lĂ„t " all of me" och la ut ett stycke pĂ„ instagram som betyder lite extra för mig.. och sstrax dĂ€refter fick jag en like frĂ„n John Legend :) 
 
 
 

Onsdag

Åh denna underbara sommarstuga! 
Åkte hit igĂ„r efter en torp/ikeatur och skulle egentligen Ă„kt hem idag.. men jag stannar till imorgon :) sen ska jag ju hit pĂ„ lördag igen! 
 
Har inte kunnat sola fullt sÄ mkt som jag ville idag för hela förmiddagen blÄste det sviiiinkallt. Och tur det för nu Àr jag litelite röd i facet :p
 
TvÀttade bilen och bytte torkarblad - wow! Helt ny vÀrld ^^ 
 
 
 
 

Tisdag

IgÄr vaknade jag med typ myggbett pÄ benet, och idag Àr det nÄgot som har smaskat pÄ min höft. Uuuh, vad Àr det hÀr? Det bor sÀkert en spindel i sÀngen :( 
 

MĂ„ndag

Hello!
Första dagen pÄ min lediga, stressfria vecka. Hela förmiddagen gick dock Ät att hela tiden glömma bort mig och tÀnka "nÀr börjar jag idag?" "Nu mÄste jag snart till jobbet" och tusen andra tankar kring jobbet. Ringde till lönekontoret ocksÄ och fick veta att jag inte alls skulle fÄ nÄgon löneförhöjning :/ hade hört frÄn arbetskollegorna att alla i kommunen skulle fÄ höjning, men det visade sig bara vara de med fast tjÀnst. Lite kasst!
 
Vid lunch tog jag och Àlsklingen en glass pÄ stan och sen gick vi hem och jag somnade sÄÄ gott i sÀngen! Sov nÀstan i 2 timmar.. 
 
AlltsÄ det hÀr kÀnns ju sÄ rÀtt. En hel vecka utan att behöva vila med timer sÄ att man kan komma i sÀng i tid osv. Jag har bara fÄtt stöttning och förstÄelse frÄn alla pÄ jobbet ocksÄ :)
 
PÄ sikt Àr nog inte demens rÀtt vÀg för mig. Det visste jag ju redan frÄn början. Men det Àr en sÄn fin arbetsplats jag har hamnat pÄ och mÄnga fördelar. PÄ usk-utbildningen valde vi ju mellan 4 inriktningar, och jag valde bort psykiatri för jag trodde att det skulle tÀra för mkt pÄ mitt psyke. Demens fanns aldrig pÄ min karta, jag valde ju hÀlso- och sjukvÄrd. Jag vet med sÀkerhet att jag vill jobba inom vÄrden men i framtiden vill jag nog tillbaka till LSS och jobba med personer som har funktonsnedsÀttningar.
 
Jaja! Imorgon ska jag köra till torp och handla pÄ b.l.a. biltema och ikea. Sen Äker jag ut till stugan och förhoppningsvis solar heeeela onsdagen :P
 
Huskatten Cindy pÄ jobbet Àr sÄ jÀkla cool :D
 
 

Yey

Ja jag hittade liljekonvaljisar :) 
I min snygga outfit :p 
Och herregud sÄ bra mobilkameran Àr ibland! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Nej, nu Àr det dags att lyssna pÄ kroppen och ta hand om mig sjÀlv. Det Àr sÄ lÀtt för mig, liksom sjÀlvklart att sjukskriva mig nÀr jag mÄr dÄligt fysiskt, men det Àr sÄklart svÄrare nÀr det Àr psykiskt. Med min historik ska jag lyssna pÄ min kropp nÀr den sÀger ifrÄn. 
 
Ångrar ALLTID i samma stund som jag berĂ€ttar för mamma att jag Ă€r/ska sjukskriva mig. "Men det Ă€r ju bara Ă„ngest". "Hoppas att du inte fĂ„r sparken nu dĂ„". 
Hej medeltidatÀnk. 
 
Som jag skrev förra veckan, mÀnniskan Àr en helhet och allt spelar in. Det kan lÄta fjuttigt med stress eller Ängest,  men ni kan vÀl ta den diskussionen med dom som inte har lyssnat pÄ sin kropp och dÀrmed gÄtt in i vÀggen och blivit utbrÀnda.
 
Dessutom jobbar jag med mÀnniskor, om jag inte mÄr bra kan jag inte ge dom den vÄrd som dom behöver. Och sen kan jag mycket vÀl tÀnka mig att jag har den hÀr inre stressen pga jobbet. Det tÀr extremt pÄ sinnet att arbeta med dementa. 
 
Ja, jag har iaf bestÀmt mig för att sjukskriva mig kommande vecka (4 schemadagar). 
 
Hade en diskussion med en arbetskamrat idag som fick mig att ta det beslutet. Jag berÀttade om situationen och sa sedan att "nu Àr det 5 veckor kvar till 3 veckor semester sÄ jag fÄr stÄ ut" varpÄ hon svarade att det enda det kommer ge mig Àr 3 veckors semester med inre stress om att ta vara pÄ de 3 veckorna.
 
Hon tyckte att jag skulle sjukskriva mig fram till semestern. Hennes dotter har tydligen gÄtt igenom pÀrsen att vara utbrÀnd. 
 
Men som det kÀnns nu behöver jag bara en paus. Vi har ett bra system pÄ jobbet dÀr vi var 3e mÄnad roterar mellan de 5 avdelningarna och i början kunde jag inte förstÄ varför, men nu.. oj oj. De sista 2-3 veckorna pÄ en avd. Àr man sÄ slut i huvudet att man skriker efter ett scenombyte. 
 
NÀsta vecka Àr min sista vecka pÄ nuvarande avdelning. Det kÀnns klokt helt enkelt. DÄ Àr jag hemma och tar hand om mig sjÀlv i en vecka och sedan börjar jag pÄ en ny avd. 
 
Vad mamma inte förstÄr med mig, vet inte om hon nÄgonsin kommer fatta hur jag Àr som person, men iaf, skulle en arbetsgivare sparka mig för att jag sjukskriver mig pga psykiska orsaker, eller Àven en vanlig förkylning, sÄ skulle jag bara tacka och dra.
 
Jag kommer ALLTID att sÀtta mig och mitt vÀlbefinnande först. Inget jobb i vÀrlden Àr vÀrt att jag ska offra mig sjÀlv för. 
 
Sen Àr det hÀr 2014 och de allra flesta cheferna idag vill att sina anstÀllda ska mÄ bra. 
 
 
NÀr jag tÀnker efter tycker jag nog att det Àr ganska ignorant att sÀga till nÄgon "det Àr ju bara Ängest".
Ja bara & bara. Det var inte en walk in the park sist gÄng kan jag meddela. Och vad triggade Ängesten sist? Undantryckta och obearbetade kÀnslor samt inre stress. 
 
Som jag ser pÄ detta med hjÀrtfladdret, det har kommit utav stress och vad ligger nÀrmast för min hjÀrna att ta till nÀr psyket inte mÄr bra? Jo Ängest. 
 
Vill förtydliga att jag har alltsÄ inte blivit socialt oförmögen igen eller har problem med att Äka buss ;) 
 
 
Nu serrni ska jag ge mig ut pÄ liljekonvalj-jakt för 5:e gÄngen. Kan inte hitta nÄgra i Strömstad?! 
 
 

Onsdag

VÀxer man nÄnsin ifrÄn det dÀr att rita hjÀrtan och skriva mitt namn + hans namn osv? Eller ni kanske redan har vuxit ifrÄn sÄnt? :p Jag kan iaf fortfarande hitta mig sjÀlv uttrÄkad och sitta & just mÄla hjÀrtan som det stÄr P i. 
 
Eller som i min kalender ;) 
 
28 juni har vi varit tillsammans i 1 och ett halvt Är.. haha ja, supermesigt!! 
 
Jag hoppas dock att sÄnt inte försvinner med Älder eller vardag. Det Àr vÀl hur mysigt som helst?
 
Herrn tycker vÀl att jag Àr lite koko som kommer ihÄg och hÄller koll pÄ alla datum. Första "Hej:et", första kyssen.. NÀr vi blev sambos.. :) 
 
Aah men han gör mig ju sĂ„ lycklig den dĂ€ra skĂ€gglurven ❀
 
Ibland fÄr det bara bli overload med hjÀrtan och tossinossighet! (Patenterar det ordet) 
 
 

MĂ„ndag

Ja som sagt, underbar helg :) men nu blir det jobbvecka allan.
 
Originalplanen var att vi skulle Äka till Nordens Ark pÄ lördagen och efter det ta en snabb fika i stugan innan hemfÀrd. Men sÄ visade det sig att kommunal skulle ha familjedag just 17 maj och det skulle komma mellan 3-5000 mÀnniskor till Nordens Ark. SÄ dÄ fick vi Àndra oss till söndagen istÀllet osÄ försvann möjligheten att trÀffa mamma & sÀga grattis till Alice. Och det gick faktiskt inte för sig hos mig sÄ jag bestÀmde mig för att Äka till stugan över lördagen ÀndÄ. Petter sa nej men nÀr jag pratade om hur gött det skulle bli Àndrade han sig :P
 
SÄ vi Äkte ut alla 3, jag och Samuel tog bilen och Petter körde sin mc. 
PÄ eftermiddagen tog vi en bÄttur och mÀnnen försökte fÄ nÄn fisk men det gick sÄdÀr.. och pÄ kvÀllen grillade vi. Mycket frisk luft och stimulans sÄ jag var siste man i sÀng strax före kl 22 :D
 
Söndagen var strÄlande fin sÄ jag hoppade i bikinin och pressade sÄ lÀnge som jag fick innan vi var tvungna att dra oss till Nordens Ark. SÄhÀr med facit Àr jag glad över att Petter fick bestÀmma att vi Äkte kl 12, för nÀr vi Äkte frÄn Nordens Ark vid 15:30 var jag helt slut!
 
Vi hade pratat en del om tigrarna, sÄ vi hoppades verkligen pÄ att fÄ se dom. Sen sÄg vi alla djur förutom en utav leopardsorterna och lodjuren. Samuel Àr fortfarande besviken över att vi inte sÄg nÄgra rÄdjur, fastÀn vi har förklarat 20 ggr att rÄdjur finns i skogen och dom kan man se lite nÀr som helst, tigrar dÀremot ser man inte sÀrskilt ofta ;)
 
 
Vi höll pÄ att göra en titanic..
Fiskeförbudsskylten som vi sÄg först efter 10 kast.. 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ett litet urval av alla bilder :) 
 
 

Söndag

Intensiv och underbar helg! 
Nu ligger jag i sĂ€ngen och Ă€r fullt redo för natten đŸ’€đŸ’€
 
 
 
 

Torsdag

Skrev för tvÄ veckor sedan att jag hade hjÀrtfladder och att jag fÄr sÄ ibland. Kan inte minnas nÀr jag fick det första gÄngen men har aldrig brytt mig om att kolla upp det eftersom att det har kommit vid enstaka tillfÀllen och försvunnit vÀldigt fort. 
 
Den hÀr dagen startade sÄÄ bra och det var en lugn dag pÄ jobbet men ÀndÄ, varje gÄng jag satte mig ner och slappnade av rusade hjÀrtat ivÀg. Oerhört lÀskigt och obehagligt.  NÀr det fortsatte Àven hemma efter jobbet ringde jag till 1177. 
 
Sen fick jag gÄ till Strömstads lÀkarhus pÄ drop-in och hoppas pÄ en tid.
Jag Ă€r VÄL medveten om att hjĂ€rtfladdret kan bero pĂ„ stress/Ă„ngest men tĂ€nk om det verkligen skulle vara nĂ„got fel.. NĂ€r hjĂ€rtat har slagit oregelbundet hela dagen Ă€r man inte sĂ„ sugen pĂ„ att bara rycka pĂ„ axlarna & gĂ„ vidare. 
 
NÀr sköterskan berÀttade om mig (i korridoren utanför rummet jag satt i) kunde jag riktigt höra hur lÀkaren himlade med ögonen. Suck pust och stön. Efter en lÄng tid kom han in till mig och kunde knappt ge mig ögonkontakt. Han tog blodtrycket och lyssnade pÄ hjÀrtat,  allt fullt i sin ordning. Sen, eftersom att jag hade bett om det, gav han mig ett EKG, men inte före han fick prÀnta in i skallen pÄ mig att det hÀr var enbart för att vara artig! Ett EKG skulle icke visa nÄgot (han hade vid detta laget konstaterat att jag har PST).
 
Det var sÄklart inget konstigt med mitt EKG. Jag var lÀttad och han ville helst skrika "vad var det jag sa". 
 
Nu ska jag fixa tid pĂ„ en vĂ„rdcentral,  PST (Paroxysmal SupraventrikulĂ€r Takykardi, sĂ€g det snabbt om ni kan) kan bero pĂ„ stress. Ångest. Kaffe. ÄmnesomsĂ€ttningen. Hormonrubbningar i sköldkörteln. Ja, lite vad som helst. Jag vill gĂ€rna veta exakt, speciellt om det kan ha med sköldkörteln att göra. 
 
Och vafan. Jag betalar gÀrna 300kr eller vad det nu gick pÄ, och ja som sagt, troligen Ängest. Men ge mig lite respekt. MÀnniskan ska ses och behandlas som en helhet, kropp, sjÀl & sinne. 
 
Det var ju dessutom sköterskan som gjorde det mesta jobbet. En söt man i min Älder som fick klistra EKG-lappar över hela min kropp ;) 
 
 

Onsdag

Tack Ă€lskling ♄ 
 
 

Lördag

Ska snart ge mig av till jobbet.. 
Nu har jag gÄtt nÄgra dagar och kÀnt att allt Àr sÄ lÄngt borta. Jag vill ha sommar! Men nu rullar det snart pÄ igen. FÄr vi sol nÀsta helg blir det Nordens Ark och hÀlsa pÄ i stugan och samtidigt gratta Alice som fyller 6 Är 17 maj :) 
Sen Ă€r det en jobbhelg till och sen sista helgen i maj kombinerar jag lite kvalitetstid med pĂ€ronen i stugan och den söndagen blir det kalas för vĂ€rldens bĂ€sta systrar 😉
 
Seen Àr det en till jobbhelg (det Àr bara helgerna som Àr intressanta fram till v.27 dÄ semestern börjar^^) och helgen efter den ska vi pÄ bröllop. Alt. Bryllup. 
 
Helgen efter det Àr det icke jobbhelg för dÄ Àr det midsommar och det ska sÄklart firas i stugan med alla mina Àlsklingar! 
 
Fattar ni att jag lÀngtar nÄgot? :) vi kan vÀl spola fram lite och sen köra sommaren i slow motion..? ;)
 
I brist pÄ annat fÄr ni en bild pÄ min orkidé
 
 

About time

Min sambo Àr en riktig filmnörd och jag har nog sett lika mÄnga filmer under vÄr tid ihop som jag hade i hela mitt liv innan. Om inte fler. MÄnga, mÄnga bra filmer men dom försvinner liksom i periferin kanske just för att vi ser sÄ mÄnga :p Ofta tÀnker jag direkt efterÄt att Den HÀr mÄste jag tipsa andra om. Men sÄ blir det inte av. Oftast Àr det vÀl thrillers/action/drama osv.
 
Ibland blir jag sugen pÄ romantiska filmer, och dÄ menar jag inte dom dÀr smöriga gömma-sig-bakom-kudden-filmerna, utan sÄnna dÀr feel goods. Det kan vara super sorgliga filmer men som man ÀndÄ kÀnner sig glad efter man sett dom. 
 
IkvÀll tittade jag pÄ "About Time" som var helt fantastiskt bra. Romantisk och med Bra humor, brittisk humor. 5 av 5 elefantöron! 
 
Förra veckan gjorde jag samma grej, satt sjÀlv hemma och ville se pÄ en hÀrlig romantisk film. Och sÄ blev det "Love and other drugs". BlÀh. Den lÀt sÄ bra men 90% av filmen bestod av sexscener mellan Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway,  vilket enligt mig Àr tvÄ personer som Kan se bra ut men ser mestadels ut som om dom blivit tappade nÄgonstans.  
 
SÄ - Se inte "Love and other drugs" men se ffs "About Time" 
 
😄😘😘
 
 

Tisdag

IgÄr hade jag en riktig Murphy-mÄndag, fittifan! :D förmiddagen spökades av brÄkig mage, hjÀrtfladder (fÄr sÄ ibland, hjÀrtat glömmer bort sig i rytmen och slÄr helt jÀvla ojÀmnt och lÀskigt.. hör sÀkert ihop med Ängesten) sen jobbade jag kvÀll och allt som kunde gÄ fel gick fel. Och som om inte det vore nog bestÀmde sig farbror blÄ att skrÀmma upp mig en aning ;) 
 
Körde hem frÄn jobbet och en bit innan p-huset stod dom och vÀntade och körde efter mig pÄ direkten. Eftersom att i slutÀnden av vÀgen bara finns en ingÄng till p-huset och en vÀndzon tyckte jag att dom kunde följa med in i p-huset och sÄ vidare. Det tyckte inte dom. SÄ dom drog pÄ blÄljuset och gasade upp i röven pÄ mig och halvt sprang ut nÀr jag hade stannat. 
 
Och sÄ fick jag göra min första körkorts- och nykterhetskontroll. Det gick ju finfint men jag var jÀtte skakis lÀnge efterÄt. 
 
Idag har jag dĂ€remot haft en bra dag och nĂ€r jag kom hem frĂ„n jobbet hade sambon min stĂ€dat och gjort det sĂ„Ă„ fint överallt :) ❀
 
 

MĂ„ndag

Godmorgon mÄndag och ny vecka.. 
Dricker lite kaffe och ser pÄ vÀderprognosen att det ska regna hela veckan. Trist! Men jag ska jobba sÄ det gör vÀl inte sÄ mkt ÀndÄ.. 
 
IgÄr packade vi kylvÀskan och tog med filten och begav oss ut pÄ picknick :) vi Äkte till Saltö, jag har aldrig varit runt omkring dÀr och herregud sÄ fint. SjÀlva vandringen till vÄr picknickplats var vÀl i vÀrsta laget för min smak :p först lÄng skogsstig och sen Àndlösa bergkullar att klÀttra över. Men men, vi fick bÄde massvis med motion och frisk luft ^^ 
Jag vet inte,  jag tycker ju om att vara ute i bÄde skog och berg, det Àr nog mest latmasken i mig som blev lite putt pÄ att verkligen klÀttra i berg efter berg, uppochner :D 
 
Petter tog nÄgra kort med systemkameran men vi har inte lagt in dom Àn, jag sÄg dock ut som en potatis med tvÄ stora öron pÄ alla bilder som jag fastnade pÄ.. SÄ hÀr Àr tvÄ mobilbilder ;) 
 
 
 
 

Lördag

Det var sÄ skönt att komma hem efter jobb och handling igÄr och koppla av med en kall öl pÄ balkongen. Sen dukade vi upp med tapas framför tvn med tanken att vi kan plocka och Àta hela kvÀllen. Haha jovisst, vi proppade i oss allt pÄ bara nÄgra minuter och sen var vi super mÀtta :p
 
 
 
Vid 20tiden fick herrn den brillianta idén att han skulle powernapa. Gaah, han kan absolut inte powernapa och speciellt inte sÄ sent pÄ kvÀllen. Vi bestÀmde att han skulle vila lite och sen skulle jag vÀcka honom med en speciell lÄt. Efter en timme satte jag pÄ lÄten men det hjÀlpte inte. Han ville sova. 
 
Jaja, jag var inte redo för sÀngen sÄ tidigt sÄ jag satte mig i soffan framför nÄn film. Vaknade sedan (mm somnade sÄklart) vid 23 och hade drömt vÀrldens brÄkdröm om att han sov bort vÄran fredagskvÀll :D haha men sen var vi bÄda vakna i ett par timmar till. 
 
IkvÀll ska kocken min laga mat till mig och förhoppningsvis hÄller vi oss vakna hela kvÀllen ;) 
 
 

Motivet

Jo! SÄ det enda jag visste att jag ville med tatueringen var att den skulle matcha min högerhand sÄ vi, eller ja han, började med att rita dit grunden runt om. Efter nÄgra smÄ justeringar var den perfekt. Sen skulle vi bara komma pÄ vad vi skulle fylla ut med. Han tyckte noter, vilket jag var lite inne pÄ men nÀÀ.. för plottrigt. Sen mÄlade han dit blommor runt om men nÀÀ.. det Àr inte min stil. Hopp. SÄ satt vi dÀr och funderade, vad finns det för motiv som skulle passa.. 
OsÄ sÀger han det; "en fjÀril dÄ?" 
Haha och Ă€ven om jag trodde att jag funderade pĂ„ saken sĂ„ visste jag direkt att det klart jag ska ha en till fjĂ€ril! 😆
Och vi kom snabbt fram till att en fjÀril sett frÄn sidan har jag ju faktiskt inte Àn. 
 
Jag Ă€r jĂ€tte nöjd! â˜ș Jag tror att det kommer kĂ€nnas Ännu bĂ€ttre nĂ€r den har lĂ€kt och man verkligen ser hur den ska se ut, just nu Ă€r det vita alldeles för markant. 
 
 
 

1 maj

Yeey och wohoo, nu Àr det maj! :) 
 
Hur det ser ut nÀr Ellinor tatueras? Typ sÄhÀr:
 
 
 

RSS 2.0