Cravings

V.17 (16+2)
 
En utav de vanligaste frÄgan jag fÄr, vilka Àr mina cravings?? Men jag vet inte om det jag har Àtit kan kallas cravings.. Utan mer att jag har blivit sugen pÄ saker som jag normalt inte Àter, men jag har inte mölat i mig det i flera dagar i strÀck :D 
 
Allra första skrev jag om i bloggen, typ dagen före jag plussade. Dumma jag trodde att jag Ät för att undkomma röksuget. Jag skrev att vi hade Àtit i sÀngen flera kvÀllar i rad, redan hÀr gÄr vi emot min standard, och det vi/jag Ät var chicken nuggets i mÀngder eller nachochips med salsa. 
Med facit tror jag att min kropp behövde fett.
 
NÀsta sak blev clementiner. Och citroner. Det var ju ett Halleluja-moment att jag fann citronkladdkakan i samma veva :D 
 
LeverpastejsmörgÄsar. Ja detta Ät jag i flera veckor, om jag skulle Àta smörgÄs fanns det inget annat pÄlÀgg som dög, sÄ det rÀknas kanske som craving.. 
 
Coco pops! NÀr jag var tonÄring Àlskade jag coco pops men det Àr ju inget man köper som vuxen :O haha 
förrÀn man blir gravid dÄ! Mums! 
 
Kebabpizza. Jag Àter alltid hawaiipizza. Alltid. Har alltid gjort. Tills nu. 
 
FÀrdig pastasÄs. Vet inte vad grejen Àr, men Knorrs pulver-pastssÄs vill jag ha (med pasta) vÀldigt ofta. AlltsÄ hellre det Àn hemmagjord!
 
Och Ă€pplen! Det Ă€r nog en craving! Äpplen Ă€ter jag aldrig annars för dom Ă€r för sura för min kĂ€nsliga mage men OMG svenska röda Ă€pplen. Det Ă€r himmelriket! :)
 Äter minst ett Ă€pple om dagen, helst 3.. 
 
 

Namnen

NÀr jag skriver detta Àr jag i vecka 17, 16+0.
 
Vi hade namnen fĂ€rdiga vĂ€ldigt tidigt, före v10 skulle jag tro. Blir det en pojke ska han heta Harald och en flicka fĂ„r heta Tyra Alicia. Än sĂ„lĂ€nge har vi inget andranamn till Harry, som jag kommer kalla Harald om det Ă€r en han ;) 
 
DÀrför Àr det lite nervigt sÄ fort nÄgon i min nÀrhet fÄr bebis, jag Àr sÄ rÀdd för att nÄgon ska "ta" mina namn! 
 
Men Àn Àr det lugnt :p 
 
Tyra har jag haft lite pÄ kÀnn i ett par Är, men jag har ju alltid tÀnkt i andra banor.. Alicia var det senaste som jag var fullt besluten pÄ. Men sÄ ville Petter absolut inte ha en Alicia :D 
 
Vi kom överens om att vi skulle ha fornnordiska namn, sÄ nÀr jag ögnade igenom en namnlista sÄg jag Tyra och kom ihÄg att jag satt pÄ balkongen med svÀrmor i somras och hon pratade om hennes mormor, som hette Tyra. DÄ kÀndes det ganska sjÀlvklart för mig, Petter behövde övertalas en aning :) 
 
Harald Àr Petters pÄhitt. Vi letade och letade efter ett fornnordiskt namn som vi bÄda kunde tÀnka oss. Han ville ha Vidar. Jag ville ha Henry, som inte alls Àr nordiskt och ratades jÀtte fort! 
Sen hittade jag nÄgra andra som jag gillade men plötsligt hittade Petter Harald och jag tyckte att det var fööör gubbigt och gammalt, blÀ! Men sÄ sög jag pÄ den karamellen i nÄgra dagar och sen kÀndes det ocksÄ sjÀlvklart. 
 
Sen tycker jag att Tyra och Harald ihop Ă€r vĂ€ldigt fint sĂ„ jag hoppas innerligt pĂ„ att vi kan vĂ€lsignas med en av varje :)❀
 
 

För bra..

NÀr jag skriver detta inlÀgget Àr jag i vecka 16, 15+5 gjorda.
 
Att vara gravid Àr verkligen en bergochdalbana. Jag tÀnker oftast att det mÄste vara för bra för att vara sant. Att bli gravid och att bli mamma har varit en stor dröm de senaste Ären. Jag kan inte förstÄ att jag Àr hÀr. Men ibland nÀr jag gÄr förbi spegeln och ser min lilla mage sÄ kastas jag in i verkligheten och fÄr nÀstan panik - herregud Jag ska bli mamma! 
 
Jag har, som alla andra, tĂ€nkt tusentals gĂ„nger att allt Ă€r bara pĂ„hitt. Det Ă€r ingen bebis dĂ€rinne. Dom gĂ„ngerna tvingar jag mig sjĂ€lv att tĂ€nka pĂ„ tvĂ„ tillfĂ€llen; första ultraljudet som jag gjorde 22e december, visst man sĂ„g inte en bebis, men man sĂ„g ett litet frö och frĂ€mst - man sĂ„g ett tickande hjĂ€rta ❀ 
 
Andra tillfÀllet var hos barnmorskan nÄgra dagar före min födelsedag, och hon helt ovÀntat tog fram en dopler (?) och sa glatt "nu ska vi lyssna pÄ bebisens hjÀrta!" 
WOW. Är i stort sett det jag fĂ„r fram. Det var helt makalöst hĂ€ftigt. Det ligger faktiskt nĂ„t dĂ€rinne med ett fullt slĂ„ende hjĂ€rta (170 slag/minut för att vara exakt).
 
NÀr jag tvivlar pÄ innehÄllet i min mage tÀnker jag pÄ hjÀrtat :) 
 
ÄndĂ„ kan jag inte förestĂ€lla mig att jag om mindre Ă€n tvĂ„ veckor ska pĂ„ det efterlĂ€ngtade RUL och jag (förlĂ„t, Vi) ska fĂ„ se en bebis!! Inte bara ett frö, och inte bara lyssna, vi ska fĂ„ se med vĂ„ra ögon att dĂ€rinne ligger en bebis och myser & vĂ€xer sig stark. 
 
Och plötsligt kastas jag in i ett annat tankesĂ€tt - OMG OMG OMG! Det Ă€r nĂ„got som VÄXER inom mig :O som jag blir tvungen att krysta ut :| hua mig. 
 
Magen vÀxer. Det ser jag ju! Den har varit "stor" frÄn v.8-9 nÄnting liksom enormt svullen. Men nu det sista har jag börjat mÀrka att den vÀxer och tar form pÄ ett mer spetsigt Àn svullet sÀtt, om det lÄter rimligt. 
 
Men jag kÀnner ingenting. Just nu hÀr idag ska bebis vara drygt 10cm lÄng och vÀga ca 70gram. För mig lÄter det jÀtte stort, ur synpunkten att det ligger nÄgot i mig som Àr 10cm.. Men i bebismÄtt Àr den ju yttepytte och ska bli mycket större! 
 
Hur kan jag ha nÄgot sÄ stort ÀndÄ i min mage, och inte kÀnna nÄgot? Hm. Evigt mysterium. 
 
 
Vi hoppas sÄ innerligt att dom kan se könet pÄ ultraljudet. Jag hatar att jag ens mÄste skriva detta, men ja, sÄklart hoppas vi mest pÄ en frisk bebis, och om det vore sÄ att man valde mellan en frisk bebis eller vets könet pÄ bebis.. well dah. SÄ himla löjligt hur folk resonerar! 
 
Vi tror dock inte att dom kommer kunna se nĂ„got eller vilja sĂ€ga sĂ€kert.. Men tro mig, vi ska ta reda pĂ„ könet. Jag förstĂ„r inte alls hur man kan vĂ€lja bort det. Allra vanligaste anledningen jag fĂ„r höra Ă€r "jag vill bli överraskad". SĂ„, blir man verkligen mer överraskad efter förlossningen, Ă€n under ett ultraljud? Överraskningen Ă€r ju precis densamma. Jag vet att det antingen Ă€r pojke Eller flicka. Varför gĂ„ hela graviditeten och undra och ha alla andras spekulationer över mig, nĂ€r jag bara kan fĂ„ veta i förvĂ€g? Och dĂ€rmed slippa köpa trĂ„kiga vita/grĂ„a klĂ€der och neutrala sĂ€ngklĂ€der, inredning osv. 
 
Namnen hade vi fÀrdiga innan vecka 10 :D 
 
De senaste tvÄ veckorna har jag haft konstant vÀxtvÀrk sÄ jag hoppas att magen verkligen kommer fram nu. 
 
Det hÀr med magen har varit en resa i sig, haha! 
Jag var sÄ orolig att jag inte skulle fÄ nÄgon direkt mage. Jag var sÄ rÀdd för att vara platt i flera mÄnader. Med mina drömmar om att bli gravid har jag alltid drömt om en vacker mage. Jag tycker att gravidmagar Àr det vackraste som finns! Och jag vill sÄklart visa min sÄ mycket som möjligt! 
 
Första veckorna var jag lite deppig. "Jag kommer aldrig se gravid ut" buhu style. Sen kom den ju igÄng fort, med svullnad men ÀndÄ! PÄ Emilias kalas var jag i vecka 11 och ingen kunde missa att jag Àr gravid :) 
 
Nu dĂ„ nĂ€r magen börjar fĂ„ "riktig form" gĂ„r det otroligt sakta igen. Å andra sidan har jag börjat oroa mig för att jag har gapat efter för mycket. TĂ€nk om jag blir enorm?! Och höggravid heela sommaren.. puh! 
 
Bebis 😍

Lördag 7/2 (v.15,14+6)

IgÄr gjorde jag första passet sen lÀkaren sjukskrev mig pÄ halvtid. Det var överjÀvligt och idag Àr jag sjukskriven för dagen. Ska ringa till lÀkaren pÄ mÄndag och be om heltidsjukskrivning. 
 
Den hÀr dagen har varit en av dom sÀmre. Dock inte alls pga foglossningen.. 
 
Först vÀcktes jag av Samuel.. om och om igen för att 6 Är som han Àr sÄ ska han "bara" smyga in till oss var femte minut för att se om vi Àr vakna. Tredje gÄngen gav jag upp och han fick komma och studsa lite i sÀngen. Plötsligt frÄgar han Petter: Varför har Ellinor prickar dÀr?
VarpÄ jag började titta runt omkring mig, "va,vadÄ?vart dÄ?" 
-PÄ kinden! 
 
Gah. Mina finnar. Mina miljontals finnar. Innan jag ens har kommit ur sĂ€ngen Ă€r jag nu jĂ€tte ledsen för att jag Ă€r ju SÅ ful. 
 
Efter frukost börjar jag mÄ illa. Ruskigt illa. Skakar och Àr yr.. Men det slÀpper ganska snart (kanske tack vare Àpplet jag fick i mig). Och sÄ hÀnder det hÀr: 
 
 
Haha japp! Jag bölade i sĂ€kert en kvart. Över Ă€gget. Sen upptĂ€ckte jag att min mobil har en spricka tvĂ€rs över hela displayen = grina lite mer. 
 
Sen sov jag och nÀr jag vaknade mÄdde jag illa igen. Men det var sol ute sÄ vi gick ut alla 3. Drack en latte pÄ stan och handlade. Höll pÄ att spy/svimma inne pÄ konsum sÄ vi skyndade oss hem. Jag dök ner i sÀngen igen. 
 
Ett par timmar senare hade jag huvudvÀrk och tog min första alvedon sen jag blev gravid för att orka laga mat som jag hade lovat. 
 
Nu ligger jag visserligen i sÀngen igen men jag mÄr knappt illa och Àr proppmÀtt efter tacogratÀngen :) 
 
Om en liten stund kommer första mellon för iÄr och Petter har flytt till garaget, haha. 
 
Och ni vet ingenting nÀr jag skriver detta, eller ja, det gör ni vÀl eftersom att dom flesta som lÀser min blogg Àr sÄpass nÀra mig att ni redan vet pÄ ett eller annat sÀtt.. men ÀndÄ! 
 
Jag har seriös nedrĂ€kning till vĂ„rat RUL som Ă€r om 17 dagar!! Och efter det blir det officiellt att jag och min vackra skĂ€gglurv vĂ€ntar vĂ„rat kĂ€rleksbarn ❀
 
 

Foglossning

3:e februari. Vecka 15 (14+2) 
 
Ja suck. 13 veckor gick jag utan större besvÀr, vissa blev chockade över att jag inte alls mÄdde illa osv. Jag bara sken som en sol :) 
 
Men sÄ kom vecka 14 och jag fick satans ont i ryggen. Det blev vÀrre och vÀrre sÄ i v.15 gick jag till vÄrdc. Japp. Foglossning. Troligtvis pga min otrÀnade rygg (jÀkla jag, i alla Är sa jag till mig sjÀlv att fixa min dÄliga rygg Före en graviditet, men det blev sÄklart aldrig av).
 
Reaktionerna har varit löjliga. Arbetskamrater som har fnyst Ät att jag har fÄtt foglossning sÄ tidigt i graviditeten och Àven haft invÀndningar kring vart min smÀrta sitter. AlltsÄ nej. LÀs pÄ om foglossning innan du öppnar kÀften för fan. Det handlar inte om att man blir tung. Gah. Det Àr hormonellt. Alla har sÄklart foglossning och en del fÄr vÀldigt ont av detta.
 
 Det Àr först nÀr man fÄr ont som man förstÄr hur mycket man anvÀnder ryggen i mitt arbete. Det Àr liksom konstant och fogarna pÄverkas Àven nÀr jag gÄr, och hur mycket gÄr/springer man inom vÄrden? Typ hela tiden. 
 
Nu Àr jag sjukskriven pÄ halvtid men inte sÄ som lÀkaren ville.. BÀst hade varit med halva dagar men det gÄr inte att ordna dÄ man behöver en viss personalstyrka och kommunen tÀnker ju knappast anstÀlla en som tar mina andra halvor. SÄ dÀrför blev det fÀrre dagar/vecka istÀllet. Vi fÄr se hur det gÄr! 
 
Jag ska trĂ€ffa en sjukgymnast ocksĂ„ 👍
 
 

12:e januari v.12 (11+1)

Idag var jag pÄ mitt andra besök hos barnmorskan. Jag gillar min barnmorska :) hon Àr skÄning och lite hÄrd i sÀttet, fast ÀndÄ snÀll.. HÄrd men mjuk liksom. 
 
Hon tog en massa prover, kollade urinet och blodet. JÀrnnivÄn, blodtryck, puls, urinsurinsticka och gud vet allt - allt sÄg perfekt ut :) Men det Àr dags för mig att börja med kosttillskott för gravida sÄ att bebis (och jag) fÄr alla vitaminer och mineraler som behövs.
 
NÀr vi hade pratat en stund sa hon plötsligt "nej men ska vi lyssna pÄ bebisens hjÀrta??"
:O
Jag visste inte alls att man kunde göra det sÄhÀr tidigt! Och eftersom att dom inte utför ultraljud i Strömstad sÄ kunde jag ju aldrig förestÀlla mig att man lyssnade pÄ bebishjÀrtan hux flux :D 
 
Sagt och gjort iaf! Jag hoppade upp pÄ en brits och drog upp tröjan och hon satte dopplern mot min mage. Sekunder senare fick jag höra det. Först blev jag alldeles fylld av förundran. Sen började jag att skratta, haha sÄ magen skvalpade och barnmorskan "tappade bort" bebisen. Samlade mig och snart hörde jag det igen. Högt och tydligt hörde jag det dÀr hjÀrtat ticka pÄ i en redig fart (170slag/minut) men efter en stund blev jag fnittrig igen och dÄ tyckte nog barnmorskan att det rÀckte :P 
 
Stackars Petter blev jÀtte besviken över att han missade det :/ vi blev ju ombedda pÄ inskrivningen att jag Ätminstone en gÄng skulle komma sjÀlv, och dÄ valde vi just denna gÄng dÄ vi trodde att det bara skulle bli provtagningar. 
 
Vi fĂ„r hoppas att vi fĂ„r höra det fler gĂ„nger. NĂ€sta inbokade sak Ă€r ju rutinultraljudet och det skulle han inte missa för nĂ„got i vĂ€rlden ♡
 
 

Fröet

27 december,  vecka 9 (8+6)
 
TvĂ„ dagar före julafton fick jag se vĂ„rat lilla frö ♄
Inte sÄ mycket att se kanske, förutom att mitt i sÄg man ett litet litet hjÀrta som tickade pÄ :) 
 
SÄ skönt att fÄ bekrÀftat att det ligger nÄgot dÀrinne :p Jag jÀnner mig lugnare ocksÄ för det sÀgs ju att har man sett ett friskt hjÀrta ska det mycket till för att ett missfall ska ske.. lite nojig Àr man allt ÀndÄ.
 
 

Hur det började

Jag kommer att publicera alla inÀgg som jag har skrivit under dessa veckor som det har varit hemligt för omvÀrlden. I inlÀggen stÄr det var nÄnstans i graviditeten jag befinner mig nÀr jag skriver dom och vad jag tÀnker pÄ just dÄ helt enkelt :) 
 
 
7:e december, vecka 7 (6+0)
 
Köpa hus först! Sen skaffa barn. Der var planen. Jag hade varit emot idén men gick till slut med pÄ att vÀnta med barn. Det lÀt ju ganska klokt. Jag slutade röka och planerade att lÀgga alla överblivna pengar pÄ hus-spargrisen. Alla trodde att Nu kommer hon skaffa barn! Och jag var noga med att poÀngtera att det hÀr rökstoppet var ju planerat sen lÀnge och hade ingenting med barn att göra. Klart det gjorde, pÄ sÀtt och vis! Men den dagen jag slutade röka visste jag inte att vi skulle börja försöka inom en snar framtid.
 
Ca tvÄ veckor in i rökstoppet kom det sÄ jÀkla naturligt frÄn oss bÄda - nÀÀÀjj, vi skaffar barn nu, herregud vi kan ÀndÄ inte köpa hus pÄ ett bra tag.. och det kan ta mÄnader innan en bebis blir till. TvÄ veckor efter det var nikotinhjÀlpmedlet slut och Àven menscykeln. JÀvligt oplanerat sÄ tog jag alltsÄ ut p-ringen samtidigt som jag slÀngde bort min sista snuttefilt. JOBBIGA DAGAR.
 
Dagen före jag tog ut p-ringen trÀffade jag en kÀr vÀn pÄ en fika som inte blivit av pÄ 2-3 Är. NÀr vi möttes pÄ torget anade jag en mage och visst var det sÄ, hon var gravid :) Och eftersom jag Àr som jag Àr berÀttade jag ganska fort om vÄra nya planer pÄ att ocksÄ skapa bebis. Vilken hÀrlig fika det blev, det var sÄ skönt att fÄ prata ut om alla funderingar man hade. Hon sa en sak som skulle bli helt sann; "NÀr man har tagit det hÀr beslutet tror man att det ska ske pÄ en gÄng, man kommer bli gravid dagen efter".
Och just sÄ kÀndes det, om inte vÀrre, varför Àr inte bebisen hÀr? :D
 
Efter (vad jag trodde var Àgglossning) hade jag alla möjliga symptom, jag var dödssÀker pÄ att jag var gravid. SÄ höll det pÄ fram till dagen dÄ mensen skulle komma. Den kom ju inte och jag testade. Negativt. Om och om igen. Usch sÄ irriterad jag var! PÄ mig sjÀlv som trodde att det skulle gÄ pÄ första försöket, bara för att min mammas favorit historia Àr att hon blev gravid pÄ första. Och syrran. Nej flera utav mina vÀnner fick ju hÄlla pÄ i nÄgra mÄnader, klart jag ocksÄ fÄr!
 
Att mensen uteblev berodde ju naturligtvis pÄ att kroppen mÄste ÄterstÀlla sig efter Är av hormoner frÄn p-ringen, jag hade ju sÀkert inte ens haft Àgglossning Àn.
Köpte hem nya gravtest för att ha inför nÀsta cykel.
(Vad jag inte visste dÄ var att Àgglossningen skedde en vecka efter Àn vad jag trodde, sÄ nÀr jag testade negativt var jag i vecka 3)
 
Sen vet jag inte vad jag gjorde kommande tvÄ veckor. Bara levde pÄ och grubblade pÄ nÀr mensen faktiskt skulle komma. Jo jag lÀste blondinbellas nya bok, Babyboost! OsÄ blev jag fastanstÀlld! Vilket bara spÀdde pÄ allas misstankar om att nu skulle Ellinor skaffa barn. Det hade folk visserligen rÀtt i, men det var inte sÄ som folk tror :D
 
Och sÄ en dag, sÄ störde mig nÄgot. Uff, det Àr nÄgot i ryggen som har stört i nÄgra nÀtter.. och nu Àven pÄ dagen. Det kÀnns som.. som.. mensvÀrk fast i lÀndryggen! Och just nÀr den tanken blev hel hörde jag mammas andra del av sin favorit historia; "första tecknet pÄ min graviditet var som tandvÀrk i lÀndryggen". Jag var pÄ jobbet och av en lite rolig anledning gick jag pÄ toa för att leta efter bristningar. Vi fÄr nÀmligen vÀldigt lÀtt hormonella bristningar i vÄr slÀkt och jag vet iaf att en utav systrarna kan vittna om bristningar tidigt i graviditeten. Javisst. TvÄ encentimeters BlÄ-lila streck pÄ ena höften. Men jag tÀnkte ha is i magen och vÀnta lite till.
 
Slutade jobbet och kissade innan jag gick hem. Under promenaden kÀnde jag att mina bröst var ju Àven lite ömma.. och nÀr jag kom hem behövde jag ÀndÄ kissa igen sÄ jag gjorde ett grav-test, mest bara för att lugna mitt grubbel, klart att jag inte var gravid! Jag gÄr ju och vÀntar pÄ Àgglossningen...
 
Det var den fjuttigaste mest klena linje jag har sett! En stark rosa linje i kontrollrutan och en svag, svaaaag en i den andra. "Minsta lilla streck = gravid" enligt instruktionerna. SÄ ja började vÀl att tÀnka att jag kanske Àr gravid ÀndÄ?! :) Hade ett digitaltest ocksÄ och bestÀmde mig för att vÀnta till dagen efter och ta pÄ morg.urin för att fÄ bÀsta resultat.
 
Det var fredagskvĂ€ll och vĂ„ran obligatoriska tacos+film kvĂ€ll. NĂ„ngĂ„ng innan tacosen Ă€ndrade jag mig SÅKLART för jag har absolut noll i tĂ„lamod!! Jag bestĂ€mde mig för att om jag kunde hĂ„lla mig frĂ„n att kissa pĂ„ 4 timmar sĂ„ skulle det vara lagom. Förbi filmen och allt satt jag som pĂ„ nĂ„lar och lyckades hĂ„lla mig. Efter 4 och 1/2 timme Ă„kte Petter Ă€ntligen ivĂ€g till gymmet och jag sprang in pĂ„ toa.
Att jag höll det hemligt för honom var ju för att crazy-jag hade ju redan tagit den hÀr resan med honom, för tvÄ veckor sedan med en massa negativa test.
 
Det digitala testet blinkade med ett timglas i vad som kÀndes som 10 minuter. Sen helt plötsligt tittade jag ner och ser texten "GRAVID RASKAANA" Och efter ytterligare en evighet, "2-3 veckor". Aaaaaahh. Jag Àr ju gravid! :) Slog in testet i ett paket och vÀntade pÄ att han skulle komma hem. Det tog hundra Är. Sen kom han, öppnade och fick vÀrldens sötaste chock ;) och sen dess har vi mest svÀvat pÄ moln ^^
 
 
 
För den okunnige, sÄ rÀknar clearblues digitala test veckor sedan befruktning, sÄ om man Àr gravid 2-3 veckor sÄ Àr man i vecka 4-5. 
 
 

Bebis

Och sÄ Àntligen var nyheten ute! Haha inget kul att behöva hÄlla hemlisar :p 
 
Jag har mÀngder med sparade blogginlÀgg sen december och framÄt men vi börjar lite smÄtt hÀr i veckan ;)
 
Just nu ska bara dagen fĂ„ smĂ€lta in, tĂ€nk vilken perfekt liten pojke vi fick se idag ❀
 
 
 

MĂ„ndag

Godmorgon!
 
Jag Àr i Uddevalla och har varit sen i lördags. Idag Àr alla pÄ jobb och vÀdret suger men det Àr ÀndÄ skönt att vara hÀr och mysa. I eftermiddag blir det bus med Lova :) 
 
IgÄr var vi pÄ bio, Fifty Shades! Jag Àlskade böckerna och jag Àlskade första filmen. Filmen var pÄ sÀtt och vis bÀttre Àn boken, konstigt nog. Men jag tror att dom som endast ser filmen inte riktigt fattar grejen. I böckerna fÄr man ju med sig sÄ mycket mer kring karaktÀrerna. 
 
Det var inte det lÀttaste dock, att gÄ pÄ bio, 2 timmar före upptÀckte vi att biljetterna vi hade var till en biograf i Stockholm :D 
 
Haha sÄhÀr var det! Jag fick ansvaret att köpa dom för 2 veckor sedan, sÄ att vi skulle fÄ bra platser och ocksÄ garanterade platser dÄ det Àr en eftertraktad film. 
 
Jag har ingen dator utan gör allt frÄn mobilen och dÄ blir det ibland lite fel.. Jag gick in pÄ sf.se och valde först Uddevalla och sedan Fifty shades of grey. Sen valde jag sal 1 och 3 bra platser. Tjoff tjoff och betalade. SÄdÀr, bokat i sal Rigoletto rad 14 osv. Osv. 
 
Jag har inte varit pÄ Uddevallas nya bio Àn sÄ jag trodde att salarna hade flashiga namn. Höhö nÀ. NÄnstans har staden jag valt nollstÀllts och jag köpte alltsÄ biljetter i Stockholm, som Àr standard-staden nÀr man gÄr in pÄ sf.se. 
 
Det var bara ren tur att vi upptÀckte det i tid! 
 
Sen 5 min in i filmen blev det svart och det visade sig att dom hade problem med textningen  (vilket vi inte hade mÀrkt) sÄ det blev ytterligare krÄngel innan vi Àntligen kunde fÄ se filmen. 
 
 
Hoppas att ni fÄr en nice vecka, jag har nÄgot otroligt spÀnnande framför mig ;p 
Tjing 
 
 

Söndag

Jag Àr sÄ jÀvla nöjd med att jag fick smocka i mig bÄde sushi och rÀkor igÄr :D sÄ sÄ gott! 
Och det blev ett par rÀkor över sÄ det blev en mumsig smörgÄs till lunch idag. 
 
Annars har det varit en klassisk söndag.. Vi vaknade tidigt och jag gick till konsum efter frukosten för att köpa kaffebröd :p sen har min rumpa varit mestadels i soffan :) 
 
Jag hoppas lite pÄ pizza ikvÀll men vi fÄr se vad herrn tycker.. 
 
 
 
 

Lördag

SÄ mysigt med alla hjÀrtans dag pÄ en lördag, och en ledig sÄdan dessutom! :) 
Jag och min vackra skÀgglurv har proppat i oss sushi och nu ligger jag i sÀngen & kollar pÄ film medans han Àr pÄ gymmet ^^ 
 
IkvĂ€ll blir det fĂ€rska rĂ€kor och baugetter, troligtvis i soffan framför en film ❀ 
 
 
 

bio

Jag Àr i vanlig Ellinor-anda ute i god tid och har köpt biobiljetter Ät mig, mamma och systeryster till bio om 10 dagar. Fan om nÄn blir sjuk. 
 
Nu börjar dock recensionerna falla in och det lÄter inte bra Àn sÄ lÀnge :/ 
Jag hoppas innerligt att dom som recenserar inte har lÀst triologin alt. inte gillar storyn frÄn början. 2 nÄnting av 5 nÄnting jag sett hittills :O 
 
Min förhoppning Àr att dom visar mer av kÀrlekshistorien och mindre av sexet, sÄ att jag slipper se pÄ porr med min familj och andra frÀmlingar :D 
 
 
 
Update:
Jag litar pÄ Blondinbella :) 
 
 

Torsdag

Åh vad trött jag blir pĂ„ facebook!!!
Ville lÀgga en gammal omslagsbild frÀmst, facebook kopierar den och lÀgger ut pÄ flödet. Jag vill inte ha den pÄ flödet och jag döljer och döljer men fÄr ÀndÄ likes pÄ en bild som jag laddade upp för tvÄ Är sen. 
 
Samma sak med profilbilden. Jag skulle byta bild men Ängrade mig, varför kan jag inte bara fÄ gÄ tillbaka till den jag hade??! NÀÀ vi laddar upp en kopia sÄ att dom liggee pÄ rad. OsÄ drar vi ut den i flödet, sÄ alla kan se att du har laddat upp samma bild som du haft det senaste halvÄret. BlÀh och gah! 
 
Störigt as hell! 
 
 
 
 

Söndag

Herregud vilka vÄrkÀnslor vi har haft idag! Oh sÄ jobbigt att det Àr ett tag kvar.. 
Det har iaf varit strÄlande sol och vi har bland annat fikat pÄ balkongen :) Jag Äkte ivÀg till blomsterlandet men fick hejdat mig frÄn att köpa nÄt, det finns ju blommor som kan klara nÄgra minusgrader men Àn kan det fortfarande bli 10-15 minus :/
 
Sen tog Petter en tur med sin mc och nÀr man hörde den komma puttrandes kÀndes det verkligen inte som februari ^^ 
 
❀
 
 

Onsdag

Som ett slag i diafragman fÄr man det dÀr meddelandet, "bli inte orolig men jag Àr inlagd pÄ NÀl". Usch. Jag har kÀmpat emot instinkten att köra dit pÄ momangen sen jag fick veta. Jag gör vÀl ingen nytta dÀr men kÀnner mig himla maktlös hÀr. Dessutom Àr vi ganska sÀkra pÄ att det inte Àr nÄgot allvarligt, bara ett falskt alarm sÄ att sÀga. 
 
Men ÀndÄ. Jag vill inte sitta hÀr nÀr vÀrldens finaste mamma ligger ensam dÀr.. 
 
 
 

MĂ„ndag

BÄde jag och Petter Àr minstingar utav 3 syskon sÄ vi delar ibland storys över hur elaka vÄra syskon var :p men nÄgot som jag sÀllan kommer ihÄg, men blir alldeles galet glad över nÀr jag vÀl minns hur otroligt goa dom kunde vara ;) 
Sen tonÄr och nu Àr vuxen Älder har vi ju stor glÀdje av varandra. Men tÀnk de dÀr smÄ sakerna dom gjorde, för lilla lilla jag. 
 
Som den ena som brukade komma insmygandes i mitt rum nĂ€r jag hade lagt mig för kvĂ€llen och sjunga "sova sova sĂ€ng sĂ€ng" som ett mantra - och jag visste precis! Vi smög in till hennes rum och i lĂ„dan under hennes sĂ€ng bĂ€ddade vi Ă„t mig och mina gosedjur, sĂ„ sov vi i samma rum :)❀
 
Eller nĂ€r den andra gav mig en pĂ€rm full av teckningar pĂ„ olika hĂ€star som hon hade mĂ„lat, vackra hĂ€star och hĂ€star med olika skills, och jag fick vĂ€lja vilken jag ville rida. Sen red jag pĂ„ hennes rygg medan hon sprang runt pĂ„ grĂ€smattan med ett hoodiesnöre som trĂ€ns ❀❀
 
HÀftiga underbara minnen :) 
 
 
 

RSS 2.0