MĂ„ndag

Wow. Inatt Ät Harald bara en gÄng. Sen att vi var uppe i en timme fÄr det vara vÀrt och visst, vi tog morgon 6:30 men hallÄ! Han sov 20-02 och sen 03 till 06:30. MAGISKT. Sen ville faktiskt Harry sova vid 08 igen men dÄ sattes borrmaskin och dylikt pÄ hos grannen :/ Vi hann sova en halvtimme vid 10 (dÄ hade dom vÀl kafferast) och sen dess har det borrats & bankats. Det passar ypperligt med ett par dagar i Uddevalla :) 
 
Men sÄhÀr fÄr gÀrna nÀtterna vara, en timme gÄr fort och om han sover bra Àr det ju ingenting. FÄr jag önska vill jag hellre att han somnar senare sÄ vi slipper gÄ upp sÄ tidigt eftersom att jag inte vill lÀgga mig kl 20, men men! 
 
 Han Àr sÀllan ledsen nÀr han vaknar utan han jollrar och nÀr man kommer till honom ler han stort :D kÀnns som att allt gÄr vÀldigt fort nu! Han börjar greppa saker, rullar hit och dit (dock inte frÄn mage till rygg eller tvÀrtom Àn) och pratar massor! 
 
Nu ska vi ta Ànnu en promenad sÄ att han fÄr nana. 
Tjing
 
 
 

Söndag

Nu Àr det riktigt mysigt hÀr.. Och sen i januari spyr man pÄ't ;) Jag hade gÀrna haft en gran ocksÄ men sambon vÀgrar plast och der blir bannemig ingen riktig gran hÀr förrÀn julen faktiskt ska firas hÀr! 
 
Årets tillskott i tomtefamiljen:
Biker-tomten :p 
 
 

Lördag

 
Den hĂ€r lilla godingen alltsĂ„. SömnmĂ€ssigt Ă€r han en helt annan bebis! Han sover lĂ€nge (i jĂ€mförelse), han somnar LÄTT, han sover OFTA. Ah helt knas, har allt hĂ€ngt pĂ„ maten?? Jag njuter iaf!
Just nu med rött vin och choklad framför SÄ Mycket BÀttre :) en paradisask om jag ska vara Àrlig, haha! Fick köpa en för 20kr sÄ den fick bli min chokladfrossa efter mÄnader utan :P
 
 Det Ă€r oerhört mĂ€ktigt att tĂ€nka pĂ„ att idag, för ett Ă„r sedan, sĂ„ startade allt. Det var Ellinor 1. 0 och efter graviditetstestet blev det Ellinor 1.5. Nu Ă€r jag Ellinor 2.0 och har den vackraste lilla prins jag kan tĂ€nka mig. Livet blir ju aldrig som det var och det vill jag inte heller. Det lilla fröet, Ă€lskade Harald ♡ 
 
 

Torsdag

Haha, nu nÀr jag inte ammar i 30min/gÄng sÄ finns det inte tid till att blogga nÄt större. NÀ precis, jag satt inte och stirrade pÄ min bebis varje gÄng han ammades ;) 
Fina fiiina han, jag kÀnner mig helt uppslukad av honom. Idag kom vikingamössan sÄ dÄ Äkte kameran sjÀlvklart fram :) 
 
Vi lÀngtar som tusan till nÀsta vecka och trip till Ua! Men före det ska vi ha klassiskt fredagsmys hela lilla familjen och pÄ lördag Àr det julpyntsdags! 
 
 

Blubb

Mmm. Jag tog mig just ett bad. Med skum, tÀnda ljus och ett glas vin. My god! Jag har inte badat badkar pÄ ett Är tror jag, mega gött! 
Haha nÀr jag var gravid vÄgade jag inte, de första veckorna duschade jag kallt och vÄgade inte ha pÄ rumpvÀrmen i bilen ifall att lille fröet skulle kokas........... :D 
 
Harald Àlskar förresten att bada, det har han gjort frÄn start och det Àr sÄ mysigt. Fast nu börjar han flaxa ordentligt med armarna och jag tror typ att han ska skadas av lite vatten i ögon och mun. Haha alltsÄ stackars Petter framöver! Jag mÄste jobba pÄ min hönsignesshes. 
 
Natti natti♡ 
 
 

Onsdag

Ja, det fattade ju vem som helst att det skulle bli sÄhÀr - Harald tar inte tutte alls = dom Àr stÀndigt överfyllda och det har blivit stockning i ena :( fiiifan vad plÄgsamt det hÀr Àr! OsÄ lÀste jag att man ska rÀkna med spÀnda bröst i en vecka. Dom Àr mer Àn spÀnda. Buuhuu!! 
MEN
Vi sover mycket mycket bÀttre! 19:30-07 inatt med matpaus 23:30 och 04 och napporientering 03 och 06. Hade jag nu bara kunnat stÀnga av hjÀrnan och plockat av brösten sÄ hade jag fÄtt mÀngder med sömn :) 
 
 Harald just nu 
 
Hur man lockar fram en glad bebis? 
"Vaaaaar bor du lilla rÄtta? I en hatt".. ;) 
 
 Vi har fÄtt ett jul-lamm frÄn Lambi ^^
 
 

ÖgonmĂ„tt much

Haha, nÀr jag skulle hÀmta paketet med bumbostolen sÄ frÄgade jag Petter om han trodde att paketets mÄtt skulle gÄ in under vagnen. Jaaa inga problem!! 
Kan sÀga att herrn fick snÀllt komma och hÀmta paketet med bilen ;)
 
 

Lilleman

Min fina lille man!
Jag Àter snart upp honom! :D 
 
 

MĂ„ndag

Nu fasar vi ut amningen! Och istÀllet för att sörja det sÄ Àr jag glad för att ha ammat tills nu. Vi mÄr bÄda bÀttre nÀr han fÄr ersÀttning och nu börjar tutten bli sjukt ointressant för min lilla herre. Han bara busar och Àter sig inte mÀtt. 
Vi har i tvÄ veckors tid tagit barnvagnspromenad vid lunch sÄ att han fÄr vila. Han har vilat i max 30 min. Idag efter en förmiddag med ersÀttning sov han i 2 timmar :O 
Och nÀtterna Àr sÄklart bÀttre med mÀtt mage. 
Nu fÄr han snutta lite dÄ och dÄ, sÄhÀr sÄg det ut förut :D
Bara bus som sagt :) 
 
Nu ska vi snaart prova bumbon!! 
 
 

:(

There's such a difference between us
And a million miles

Hello from the other side
I must've called a thousand times
To tell you I'm sorry for everything that I've done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I've tried
To tell you I'm sorry for breaking your heart
But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart
Anymore
 
 

Minnesförlust

Jag minns typ ingenting av Haralds första veckor, vilket kĂ€nns enormt sorgligt :( nĂ„gon mer som varit med om det? Jag har fĂ„tt förklarat för mig att födseln och allt blev traumatiskt för min hjĂ€rna sĂ„ den fungerade inte sĂ„ bra dĂ€r efter. Jag har ju hört gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng hur jobbig förlossning jag hade, och jag har fortfarande svĂ„rt att ta in det. Jag förstod ju aldrig vad som försiggick. Sen blev det ytterligare trauma nĂ€r han fick gulsot och behövde sola. Inte sĂ„ jĂ€tte traumatiskt i normala fall, men dels sĂ„ kom det pĂ„ den tredje dagen (dĂ„ hormonerna löper amok) och dels var det ju hemskt att vara ny mamma och gĂ„ igenom det dĂ€r. Det kĂ€ndes som att man hade gjort fel. SĂ„.. Jag minns fragment. Jag minns att pappa kom hit dagen efter att vi kommit hem. Han hade blĂ„bĂ€r med sig och jag undrade hur jag skulle göra med amningen, skulle jag slĂ€nga fram tutten framför min stela pappa? Haha, jag slapp det dĂ„ Harald bara sov. Jag minns att Harald kaskadspydde precis innan vi skulle Ă„ka tillbaka till NĂ€l för att bli utskrivna. Sen minns jag att Petters familj var hĂ€r helgen efter vi kommit hem, det var HETT dĂ„ det plötsligt var sommar i en vecka och jag minns att Harald sov lÀÀÀnge pĂ„ sin faster ♡ 
Han sov som bara den de första dagarna, DET minns jag. Dag ~5 hemma fick jag panik och trodde att han skulle dö. Han bara sov & sov hela dagen. Mm. Jag vet inte nÀr jag började ta in vardagen igen? Det mÄste ju vara i samband med att han fick brÄkig mage. För det minns jag. Kolikskrik. Puh! 
 
Min lilla prins. Tur att vi har en hel livstid framför oss ♄
 
 
 

❀

 
 

Fniss

Nu kommer hÄret! :P hihi
 

Söndag

Nu tror jag att vi börjar komma tillbaka till det normala igen. Jag har kÀnt mig otroligt schizofren den hÀr veckan, ena dagen har varit toppen - andra botten. IgÄr lÄg jag bara & grÀt istÀllet för att vila, nÀr jag Àntligen fick chansen.
IgÄr kvÀll somnade Harald 19. Jag gick & la mig 19:30. Sen tog P den andra matningen vid 02. SÄ nu (06) kÀnner jag mig ganska utvilad. 
Det gÄr inte att beskriva för en som inte varit hÀr. Jag trodde aldrig att det skulle vara sÄhÀr. Och nu nÀr jag snart varit vaken i 4 mÄnader hoppas jag innerligt pÄ en vÀndning. Annars flyr jag fÀltet tror jag.
 
Mitt i allt elÀnde sÄ utvecklas han i en hiskelig takt! Han "pratar" för fullt, illskriker nÀr han blir arg och igÄr tror vi att han skrattade! Han sitter "bra" sÄ Bumbostolen kommer bli en hit. Det Àr bara den dÀr nedrans tummen..
 
Jag vet inte om jag blir pÄverkad av minipillerna. Hur vet man om man Àr nedstÀmd pga hormoner eller sömnbrist? Jag fÄr dÄligt samvete ocksÄ, som att man inte fÄr lov att mÄ dÄligt nÀr man har en sÄn fin bebis. För han Àr ju helt fantastisk! Det Àr bara den lilla detaljen om sömn.
 
Idag kommer sÀkert vara en jÀttebra dag osÄ kommer jag kÀnna Ägren för det hÀr inlÀgget :D 
Tjing
 
 
 

Fredag

Heej
 
Idag vaknade vi till minusgrader, brrr! PÄ tal om kyla, fan vad plÄgsamt det Àr nÀr man mÄste lÀmna det varma tÀcket pÄ natten nÀr Harald ropar. De senaste nÀtterna har jag behövt gÄ upp nÀstan varje timme för att stoppa in nappen :O mÄtte han hitta tummen snart! Han drar ju liksom ur nappen för att suga pÄ tummen, som han inte kan. Awesome! 
 
SÄpass kallt att Àven mamman behövde mössa idag :/
 
Det fick bli en svĂ€ng pĂ„ stan idag, köpte pepparkakspyjamasen som Harald jag har velat ha i flera veckor :D skulle köpa vantar till mig sjĂ€lv men det var helt borta ur huvudet. Fick Ă€ven köpt present till en viss 1Ă„ring :) SÅ nöjd blev jag, hade hittat vad jag ville köpa pĂ„ nĂ€tet men vill ju inte riskera försenat paket sĂ„ var instĂ€lld pĂ„ att hitta nĂ„got annat, men det jag hade sett ut fanns i stan Och en slant billigare :) win-win! 
 
 Var sĂ„klart tvungen att ta kort pĂ„ Harry i pyjamasen! :P tack för digitalkamera, tog nog 80 kort och typ 5st blev bra, som vanligt inget smile nĂ€r man verkligen verkligen vill! Men jĂ€klar vad söt han Ă€r, min son! ♡
 
 

Torsdag

Åh den totala besviken som kom över mig nu nĂ€r jag fick veta att Bumbostolen som vi vĂ€ntar sĂ„ ivrigt pĂ„, inte ens har lĂ€mnat lagret :( som den skulle ha gjort redan i fredags. BlÀÀ! 
NÄgot lite roligare dock Àr att vi fick tag pÄ en Stokke tripp trapp hÀromdagen, sviiiin billigt :) osÄ har Petter varit duktig och mÄlat den vit. Nu ska vi bara bestÀmma oss för om det blir en vit eller svart babysits? Det Àr ju dock inte förrÀn om drygt 2 mÄnader som det blir aktuellt. 
 
Mm. Första snön kom idag, eller ja, slask och temperaturen har legat pÄ nollan hela dagen. Enda positiva med det var att vi fick inviga panda-overallen som mormor har köpt :) 
 
♄
 
 

Ursött

Morgonmys i sĂ€ngen med pappan ♡ 
 
 

Natt

Ă…Ă„Ă„h. NĂ€r jag Ă€ntligen fĂ„r sova sĂ„ mĂ„ste jag gĂ„ upp för att mjölka ur ett överfullt bröst (det blir som sten och kĂ€nns Ă€ven som att man har stoppat en sten under huden, it hurts!). Sen Ă€r bebis sĂ„ jĂ€vla lĂ€ttvĂ€ckt att han vaknar av vindpusten som blir nĂ€r jag puttar igen sovrumsdörren igen :O my god! 
Fick ÀndÄ 4 timmar med ett napp-avbrott *tummen upp* 
Gladnissen ♡♡ 
 
Nu Àr klockan 2 sÄ nÄgra fler timmars sömn fÄr vi vÀl hoppas pÄ! 
 
 

MĂ„ndag

 Tjoho! 
Vi har precis vinkat av mormorn som varit hos oss idag. Harald sov nÀr hon kom och nÀr han vaknade sÄg han henne före han sÄg mig och blev superglad och flinig :P sÄ skönt, speciellt med tanke pÄ att jag skulle ivÀg en stund lite senare. 
Det var dags för cellprov idag, blÀh! Fick uppfriskat minnet om hur det lÄg till ocksÄ. LÀtta cellförÀndringar i april och december 2013. Sen kallade dom mig i december 2014 men dÄ sa jag nej för jag var gravid. Man kan ju ta cellprov ÀndÄ men det kÀndes för lÀskigt nÀr det var sÄpass tidigt i graviditeten. 
SÄ fÄr vi se, hade ju varit kul att inte ha nÄgra förÀndringar för en gÄng skull ;) 
 
Jao. I buketten jag fick förra helgen fanns det ju bÄde rosor och liljor, och rosorna dog först sÄ det blev en ny bukett :) 
Det ser ju sÄ himla lÀckert ut :) 
 
 

Söndag

 
Lite morgongympa! :)
 

Lördag

GodkvÀll!
Jag sitter med en sovande Harald pÄ armen (hej kramp) och vi Àr ensamma i Ua. Det vart lite dÄlig planering inför denna helgen dÄ min knÀppa hjÀrna inte visste förrÀn förra helgen att P skulle ivÀg.. han berÀttade tydligen det för tvÄ mÄnader sedan :D
Men vi har det mysigt ÀndÄ, hade ju varit sjÀlva oavsett. IgÄr fick vi ha myskvÀll med mormorn och plastmorfar som gjorde sin goda kycklingpaj. Idag har vi hÀngt med stjÀrnmor & fina Milian. Sen Äkte vi till Ikea en snabbis innan dom stÀngde för jag ville köpa nya muggar till kapselmaskinen :P 
 
Vi lĂ€ngtar efter pappan, Harald verkade ladda gos igĂ„r innan vi skildes Ă„t ♄
 
Idag tog vi en promenad med barnvagnarna och gick förbi nÄgot bÄde sött och lÀskigt ;) 
 
Ikea var ju superskoj & spÀnnande tyckte lillprinsen :) 
 
Nu tar vi nog natten snart ♡ 
 
 

Fredag

Nu kan jag dricka latte nÀr som helst :) 
 
En Nespresso Lattissima touch fick jag i supertidig julklapp! Sjukt lÀcker, snabb tyst och smidig. Det var en himla bra klapp som han sjÀlv kan anvÀnda, jag kanske slipper köpa till honom ;) 
 
Tack Ă€lskling ♄♄♄
 
 

Vet ni vad?

Imorgon fÄr jag troligtvis min julklapp av P, haha!
Det Àr ju nÄt fel pÄ oss! Denna gÄngen var det inte mitt fel utan han poppade plötsligt fram och sa "nu har jag köpt julklapp till dig!" Och sen tjatade han hela kvÀllen om jag skulle klara av att hÄlla mig Ànda till jul. Till slut bad han mig gissa (efter nÄgra ledtrÄdar) och jag gissade rÀtt direkt. Det Àr nÄgot jag har önskat mig lÀnge, fast mycket flashigare Àn jag tÀnkte :) 
 
Om den kommer med posten imorgon fÄr ni se vad det Àr ;) 
 
 

VÀrldens bÀsta mormor

 
 

Torsdag

DÄ har vi varit pÄ NÀl med lillprinsen. Han har för korta nackmuskler pÄ ena sidan, tydligen vanligt nÀr dom har legat fixerade lÀnge (i magen), sÄ vi har fÄtt ett sjukgymnastikprogram att följa superstrikt framöver. Vi ska Àven bojkotta babysittern :( den Àr guldvÀrd för mig just nu. Men bumbostol var nÀstan ett mÄste frÄn fysiologen sÄ jag har genast bestÀllt en :) den kommer han kunna sitta i om ett par veckor, vi ska bara köra lite stenhÄrd nacktrÀning först! 
Provade sÄklart allt vi lÀrt oss nÀr vi kom hem och systemkameran lÄg nÀra till hands sÄ det blev nÄgra hÀrliga bilder!
 
 
 BĂ€sta Harry ♡. Orka att dom ropade upp Teodor i vĂ€ntrummet pĂ„ NĂ€l och jag reagerade inte alls. Är ju Ă€ndĂ„ jag som valt det.. Och orka att fysiologen kallade honom för Ludde, efter att jag rĂ€ttat till Harald. Haha :) 
 
 

Mangobana

Jag mÄste erkÀnna en sak.. 
Jag jar blivit beroende av Risifrutti Mangobana. Det Àr en tillfÀllig smak och jag har t.o.m. mailat företaget och bönat om att den ska vara kvar :D 
Jag blir hungrig pÄ natten! Vid 4-5 amningen tar jag alltid en risifrutti. 
Och pĂ„ dagen.. dĂ„ Ă€r det Ahlgrens bilar. Om det Ă€r slut pĂ„ bilar eller risifrutti sĂ„ gĂ„r jag i taket. Även toffifee, det MÅSTE jag ha till kaffet, haha! Det Ă€r det nĂ€rmsta choklad jag kan komma utan att lillemans mage reagerar. 
 
Men tjena vilket sockermonster jag har blivit! 
 
För nĂ„gra veckor sen sa bvc-sköterskan nĂ„t i stil med "ja och nĂ€r du ammar sĂ„ har du godisskĂ„len bredvid dig". Är det vanligt med sötsug i samband med amning? Eller hade hon bara genomskĂ„dat mig kanske ;) 
 
Det pÄverkar inte min vikt iaf. Jag har alltid levt efter att sÄlÀnge vÄgen stÄr still Àr det ok. Lite jobbigt nu dÄ nÀr vÄgen egentligen visar 5kg plus, haha! Men jag fÄr ta tag i dom efter amningen. Fast dom stör inte sÄ mycket, det Àr mest fladdret som Àr störigt. 
 
:) 
 
 

Onsdag

"Men.. Ska ni gÄ sÄdÀr?!" FrÄgade P och jag fattade ingenting. Tills jag kollade mig i spegeln. :D
NÀ, vi gick inte ut sÄ! Haha kameleont bebis! 
 
Uff sÄn Ängest jag hade inför vaccinationen, men sÄ gick det sÄ bra som det kunde gÄ. Han skrek direkt nÀr det gjorde ont men sen nÀr jag hade tröstat honom var allt över. Skönt det! Och jag hade inte heller ont av det, herregud pÄ BB nÀr dom gÄng pÄ gÄng tog blodprover i skallen pÄ honom höll jag pÄ att avlida och grÀt hulkandes.
 
Visste ni det? Förr tog man blodprover i hÀlarna (va?) men sen kom nÄgon pÄ att dom har knappt kÀnsel pÄ huvudet nÀr dom Àr nyfödda. Dom Àr sÄ himla duktiga och smidiga pÄ BB! Jag var vÀldigt kÀnslig dÄ, för att fÄ fram vener satte dom ett gummiband runt hans huvud och varje gÄng fick jag lÀmna rummet redan dÄ, hehe.. 
 
Eh jaja, fru spÄra ur, nu hoppas jag iaf att det inte blir feber eller skrik&panik ikvÀll. 
 
EfterÄt gick vi ner pÄ stan och P köpte oss varsin latte och wienerbröd (det Àr nog sÄ man vinner mitt hjÀrta;) som vi smockade i oss i det iskalla solskenet.
 
3 mÄnader och 66cm lÄng Àr bÀsisen min! Nu gÄr vi snart pÄ 68-garderoben :)) ni vet, den storleken som typ halvÄringar har :P
 
♄
 
 

Tisdag

IgÄr hade vi en sÄn bra dag, jag och lilleman! Allt flöt pÄ perfekt. Sen sov han 5 timmar i början av natten. Halleluja! 
Idag.. not so much. Allt har varit fel idag och han har inte velat göra nĂ„t annat Ă€n halvsova i min famn. Inte leka, inte busa. Åt han sĂ„ spydde han. Han har sovit mycket sĂ„ nu undrar jag allt hur kommande natt blir. 
Men nu kommer det mÄnga bra dagar, min sjÀl behöver detta!
Först Àr P ledig sÄ vi kan vara tvÄ om bebis. Sen Äker jag ju till Ua och dÀr laddas det bÄde energi och socialt.
 
Det Àr inte jÀtte kul snarare jobbigt att han ska vaccineras imorgon och vi ska Äka Ànda till NÀl i övermorgon, men vi gör det Ätminstone tillsammans jag och Petter :) 
 
Aah, bĂ€sis blir 3 mĂ„nader imorgon ♡
Som jag lÀngtade hit nÀr vi var i den vÀrsta kolikstormen. Nu har magen varit bra i flera veckor *peppar peppar* 
BÀsis. Jag har alltid avskytt nÀr folk skriver bÀbis.. men nÀr Harald bara var ett frö lade P handen pÄ magen och sa bÀsis samtidigt som det lös kÀrlek i ögonen pÄ honom. Sen har det smeknamnet fastnat :) 
 
Nu har vÀl alla fÄtt tackkorten? ;) 
 
 
 

Julklapp

Förra Äret köpte jag "frost"-grejer till Emilia i julklapp. I Är Àr det Lovas tur! SÄ sjukt att det sitter i sÄ lÀnge, fast det Àr ju en vÀldigt bra film :P 
Detta Äret blir det ju inte sÄ mÄnga julklappar heller sÄ jag kunde spendera mer pengar pÄ Lovas :) jag Àr sÄ Àckligt nöjd och lÀngtar tills jag kan ge henne den! 
Elsa styling head. Yeah! 
 
Vi ska fira jul i Sunne i Är. Det blir första Äret nÄnsin som jag inte firar med min mamma :O och det kÀnns lite stört att hon inte ska vara med pÄ Haralds allra första.. Men nu ingÄr jag ju i en egen familj och mannen min vill sÄklart fira hos sina förÀldrar. Vi har Àven storebror denna julafton sÄ det passar bÀst. Dessutom Àr det ju vÀldigt vÀldigt mysigt i VÀrmland :) 
Vi ska sÄklart fira jul med mamma m.fl. ocksÄ men inte pÄ sjÀlvaste julafton ;)
 
Gick tillbaka i arkivet nu för att lÀsa om nÀr vi var dÀr uppe sist, men herre sÄ dÄligt jag bloggade december-januari. Det var ju sÄklart för att jag Àr sÀmst pÄ att hÄlla hemligheter och lilla fröet Harald lÄg i magen dÄÄ :P 
Vi var iaf dĂ€r strax före julafton om jag minns rĂ€tt och det var sĂ„ plĂ„gsamt för vi skulle vĂ€nta tills storebror lagt sig innan vi berĂ€ttade, sĂ„ jag fick lĂ„tsas som ingenting hela dagen. Inget kaffe, ingen glögg och ingen öl. ÄndĂ„ blev alla super paffa nĂ€r vi Ă€ntligen berĂ€ttade att vi vĂ€ntade bebis :) 
 
NÀr jag lÀser i mitt bloggarkiv frÄn förra hösten blir allt sÄ komiskt. Inbrottet i förrÄdet, jag grÀt och grÀt! Och visst det var otroligt krÀnkande och ledsamt, men jag var ju gravid :D jag skrev om nachos- och nuggets aftnar i sÀngen och trodde det var pga röksuget *asg*. 
 
NĂ„got hĂ€ftigt som jag inte reflekterat över tidigare Ă€r att jag slutade med nikotinet (i plĂ„sterform) nĂ€stan exakt samtidigt som Harald blev till. Skönt att han aldrig blev utsatt för ens ett uns av gift. NĂ€r jag rökte trodde jag alltid att jag skulle bli gravid och dĂ€rmed sluta röka. Är sĂ„ nöjd att jag fick slutat först! 
 
Nu mÄste jag hoppa i sÀng och somna illa kvickt! 
Tjing & Godnatt
 
 

MĂ„ndag

Jösses. SÄ mÄnga dÄliga nÀtter och sjuk bebis pÄ det. IgÄr var jag helt slut. Satt och försökte hitta olika lösningar till att fÄ vara ifred, ringa mamma, lÀmna bebis till granne.. ja osv. 
IgÄr ville jag inte mer, vilket pÄ nÄgot plan gjorde mig Ànnu mer förtvivlad för jag vill ju inte kÀnna sÄ. Jag kÀnner inte sÄ heller, man hinner tÀnka en massa knasigt nÀr man Àr mitt uppe i en jobbig stund men minuterna efter Àr allt bra igen och man skulle inte byta ut sitt barn mot nÄgot.. SvÄrt att förklara utan att lÄta koko.
Petter slutade tidigare och kom hem med blommor till mig ♡ Sen fick han ta den dĂ€r bilturen som vi pratat om hela helgen, sĂ„ jag fick sova en timme. Bara det att inte ha Harald i lĂ€genheten gjorde att jag sov sĂ„ mycket djupare.
 
Sen har natten varit OK, nu Àr man glad för att han sover 2 timmar Ät gÄngen :O
Idag Àr han feberfri och Àr inte lika snorig. 
Nya grejen Àr fötterna! Dom ska vara i luften sÄ fort dom kan :D 
SĂ„ komiskt att han liksom vevat sig en kvart, bra gympa!
 
Hörni till helgen ska P ivÀg till Polen sÄÄ jag Äker vÀl till Uddevalla.. :)
nÄgon som vill leka? 
 
 

Söndag

Min bÀsis Àr sjuk :( 
Jag tyckte han lÀt tÀt nÀr jag lade honom i fredags och sen var hela natten konstig med hostningar och snarkningar (och typ ingen sömn). PÄ lördag förmiddag tog jag tempen som dÄ visade 38.1°C.
Lilla familjen gick genast till apoteket och köpte allt som behövs. 
Idag ligger vi strax över 37°C sÄ det kÀnns ju bra! Men snoret och det dÀr Àr bannemig jobbigt. Jag försöker sÄ gott jag kan men med en som inte snyter sig eller kan fÄ avsvÀllande Àr det himla svÄrt. Jag löser upp med koksalt och suger ur med nÀssug. Det funkar iaf sÄ att han fÄr Àta. Sova Àr vÀldigt mycket svÄrare. Av nÄgon konstig anledning sover/andas han lÀttare pÄ mig... Vi har iaf sovit ihop inatt för jag har varit orolig och han ska sÄklart fÄ all nÀrhet han vill, min lilla sjukling.
SÄ söt, röd och svullen runt ögonen, röd och snorig runt nÀsan men ÀndÄ ler han nÀr man pratar med honom :)
 
Idag fÄr vi klara oss sjÀlva igen sÄ det kÀnns tryggt att febern Àr pÄ vÀg ner.
 
 Snacka om lyckad bild. "StÄ hÀr ska jag bara ta ett kort! Asch, jag ser ingenting, jaja det kanske blir bra"
Haha fick ju t.o.m. med en fÄgel sÄdÀr snyggt :P
 
 
 

Lördag

Åh jag fullkomligt Ă€lskar Miriam Bryants tolkning av Sven-Bertil Taube - Ett sista glas. Den och Lisa Nilssons tolkning av Miriam Bryants - Raised in rain spelas flitigt hĂ€r. Men sĂ„ tyckte jag att hon sjöng "godnatt smĂ„ glĂ€djen mysa er" och det förstod jag ju var inte rĂ€tt :D sĂ„ efter en koll vet jag nu att det Ă€r "godnatt, mĂ„ glĂ€djen lysa er". Men det gamla sitter fast sĂ„ varje gĂ„ng sjunger jag "godnatt smĂ„ glĂ€djen" haha! Det lĂ„ter sĂ„ himla mysigt. NĂ„t som jag kanske sĂ€ger till mina barn i framtiden :)
 
 
IgÄr hade vi det vÀldigt bra, Harald var plötsligt inte alls rÀdd för P och jag fick starta dagen med bÄde en dusch och frukost i lugn & ro. Under dagen fick jag tvÄ tillfÀllen till att sova, först nÀr P höll i sovande H och sedan nÀr jag fick H till att sova bÄde gott och lÀnge i vagnen.. Men jag kunde inte somna :[ skit skumt!
 
PÄ kvÀllen lagade P mat till oss och vi delade pÄ en flaska vin haha eller inte. Jag drack nÀstan ett halvt glas och blev sÄ pÄverkad att jag fick dricka flera glas vatten efterÄt :p
NÀr P lade upp maten stod jag redo med kameran varpÄ han sÀger "tar du kort pÄ maten skriker jag" haha han har varit med förr ;) nejnej "jag ska bara ta pÄ Harald". 
 
Harald somnade nÀr vi hade Àtit fÀrdigt och jag var beredd pÄ att haka efter (klockan 20) men innan jag hann kom han pÄ att det nog kunde vara gott med mer mat, vilket gav oss förÀldrar tvÄ timmar till ihop innan det var dags för oss att sova.
 
Sen vart det samma visa igen och jag typ grÄter blod men det Àr ju inget nytt att jag vill sova och bebis vill inte det. 
 
IstÀllet ska jag berÀtta; min sambo Àr sÄndÀr som skÀms oÀndligt om jag vill panta flaskor/burkar sÄ det fÄr jag typ aldrig göra nÀr han Àr med :D jag gör det 50% för miljön och 50% för att jag faktiskt har betalat för panten och vill ha tillbaka den! 
Sen Àr jag lite av en kupongnörd och Àlskar att se pÄ kvittot vad jag har tjÀnat genom rabatter. "TjÀnat?! Du har inte tjÀnat pengar" sÀger han alltid förskrÀckt. Nejnej förlÄt, sparat!
IgÄr nÀr vi handlade blev det sÄdÀr megabra men sen fick jag inte dela med mig av glÀdjen till honom haha sÄ nu ska ni fÄ höra! 
Ett paket blöjor (storlek 4) (ja vi Àr redan pÄ storlek 4) kostar ca 110kr. Coop har en kampanj dÀr man fÄr köpa blöjor för 69kr om man handlar för 300kr eller mer. Sen hade jag Àven 50kr rabatt vid köp av tvÄ frÄn Libero. 
AlltsĂ„ köpte jag tvĂ„ paket ĂĄ 110kr för 69kr st samt fick 50kr rabatt. Vilket innebĂ€r att jag betalade 88kr för TVÅ paket :):):) hihi
 
Nu har vi ytterligare en regnig och grĂ„ dag framför oss men det Ă€r mysigt att pappan Ă€r hemma ♡ 
 
 

Thanks

NÄt jag upptÀckte för nÄgra veckor sedan Àr hur Snuskigt dyrt det Àr med ÄkpÄse till vagnen :O speciellt om man vill ha en mysig. Men som om nÄgon kvittrade i syrrans öra ringde hon en dag och frÄgade om jag ville ha ÄkpÄsen som Lova hade haft pÄ dagis. Ja tack! TÀnkte att jag kunde lÀgga i fÄrfÀllen jag har för extra mysighet. Men! Det behövs ju inte! JÀttefin och go ÄkpÄse som Harald kommer hÄlla sig varm i :) dessutom upptÀckte matchningstokiga jag att det grÄa matchar ugglorna *stort flin* 
 
SÄhÀr sÄg det ut igÄr
 
SĂ„, tack Marie ♄
 
 

Fredag

Varje kvÀll jag lÀgger mig nu tÀnker jag att denna natten borde bli bra, han bör ju vara trött! Och varenda gÄng blir natten snÀppet vÀrre. Nu Àr vi inte lÄngt ifrÄn att vara vaken hela natten. Varannan jÀvla timme har han vaknat. 23,01,03 och nu 05. Och tutte ska man ha sÄ tutte fÄr man..  
 
Finns ju inget att göra och snart blir det vÀl bÀttre men jag mÄste fÄ gnÀlla! Det Àr sÄn tortyr. 
 
Idag Àr Petter Àntligen ledig men jag undrar hur vi ska göra. Han har erbjudit sig att ta Harald i bilen och köra nÄgra varv och det ska han fÄ göra! Men han hade behövt köra i flera timmar :P 
Det Àr det enda vi kan komma pÄ för att jag ska fÄ sova lite. Med tanke pÄ att Harald skriker sÄ fort han hamnar hos Petter sÄ fÄr jag ingen avlastning alls. 
 
 

Torsdag

BlÀ för regn.. Tror att det blir en innedag för oss idag. Harald trÀnar Äterigen pÄ att sova nÄgon annanstans Àn pÄ sin mamma.. herrejÀvlar :D 40 min, 10 försök och en jÀvla massa skrik tog det, sen sov han 15-20 min i barnvagnen. 
Sover pÄ nÀtterna gör han inte heller, i tre nÀtter nu har han sovit ganska bra fram till 3tiden, sen sover vi sporadiskt fram tills jag ger upp vid 7-8. AS tjatigt. Som jag sa till P, det Àr egentligen inte sömnbristen som Àr jobbig utan det Àr sÄ psykiskt pÄfrestande att bli vÀckt hela tiden. 
 
Vi Àr i den tredje utvecklingsfasen och prickar av allt, dÄlig sömn, mammig och rÀdd för pappa. Awesome att han utvecklas enligt schema men det Àr inte mycket tid mellan alla faser.. 
 
NÀsta vecka ska han vaccineras :/ och vi ska Àven till fysioterapin pÄ NÀl. Han trivdes ju bra i magen Àven nÀr det var supertrÄngt sÄ han kom ut med sned & tilltryckt nÀsa och varje gÄng han somnade hamnade huvudet pÄ sned. Det har blivit bÀttre men han favoriserar fortfarande ena sidan och Àr dÀrför lite platt i bakhuvudet. Nu har jag varit stenhÄrd med att bara lÀgga honom pÄ andra sidan men vi ska ÀndÄ kolla upp sÄ att nackmusklerna inte Àr för korta och att det Àr dÀrför han inte vill ha huvudet Ät andra hÄllet. 
NÀr vi ska mÀta honom pÄ bvc fÄr vi alltid hÄlla i huvudet sÄ att det ligger rakt :D 
Jobbigt att man redan kan titta tillbaka och tycka att han var sÄ liten! HÀr var han exakt en vecka gammal, samma dag som vi Äkte till NÀl och blev friskförklarade frÄn gulsoten :) 
 
Tjing 
 
 

Till tomten

Haralds önskelista :) 
 
‱Teddykompaniet Diinglisar nattlampa
‱Teddykompaniet Diinglisar gungelefant 
‱Hoppgunga ospecifik
‱Bumbostol
 
Kan inte bestÀmma om vi vill ha en gÄstol eller inte?? 
Det skulle isÄfall vara en som man kan omvandla till lÀra-gÄ-vagn, jag hatar de dÀr lÀskiga, hÄrda briovagnarna!
 
 

Tankar

Namn namn namn. Det blir ju inte Àn pÄ ett bra tag men vi vill ju sÄklart ha ett till barn, om vi fÄr! Och jag kan inte lÄta bli att tÀnka pÄ namn :P jag stÄr fast vid Tyra om vi skulle fÄ en dotter, och jag kan ha rÄkat lova Petter att om han fÄr en tredje son ska han fÄ heta Vidar, nÄgot som han har velat sen han fick sin första.. 
Men sÄ hörde jag ett namn förra veckan som jag blev störtkÀr i.. Walter! Hoho sÄ fint! 
 
Fast jag har lite svÄrt att se mig gravid igen. Förutom foglossning hade jag det ju vÀldigt enkelt och bra, men jag gick upp mycket i vikt och Àr lite rÀdd för att det ska bli det dubbla nÀsta gÄng. Jag var verkligen stor, om magen! Och nÀr jag tittar pÄ bilderna sÄ var ju min nÀsa sketstor?? Liksom svullen den med haha!
 
NÀr man tÀnker tillbaka pÄ graviditeten och saknar det dÀr mysiga, fina.. DÄ tÀnker man automatiskt pÄ den söta kulan runt v.25, nÀr man var perfekt gravid. Allt satt snyggt och sparkarna var fortfarande enbart mysiga. De sista 6-8 veckorna gör det redigt ont ;) 
 
Okej tvÄ klassiskt negativa saker om graviditet: Det stÀndiga kissandet som bara eskalerar sÄ till slut gÄr man upp 3 ggr/natt. Och dÀr kommer vi in pÄ nr tvÄ, att komma upp och ur sÀngen. Vilket jÀkla projekt! 
Den dÀr svullnaden fick jag inte förrÀn efter, pÄ BB. Det Àr MYCKET som sker just efter som ingen hade berÀttat om ^^ 
 
SĂ€kerligen kommer det mesta vara borta ur minnet nĂ€r det Ă€r dags igen, och allt Ă€r ju vĂ€rt för ett litet barn ♡ 
 
Alldeles hÀr i dagarna Àr det ett Är sedan Harald blev till. Man kan ju inte slÄ hjÀrnan runt det dÀr, att det positiva testet, det lilla fröet, den lilla bebisen, dom smÄ & stora sparkarna, hjÀrtljuden, hickan och magen - det var han :) 
 
 
Min son. Min Harald ♄
 
 

Tisdag

IgÄr:
Haha fiii sÄ trött jag blir. Oh well.. 
 Idag Àr Harald blÄ nÀstan frÄn topp till tÄ :P i klÀder frÄn morfar 
I storlek 68... :D
 
 

MĂ„ndag

 
 
Vi har inte sovit sÀrskilt mycket inatt, men vad gör det nÀr bÀsis Àr sÄhÀr go :) 
 (Första gÄngen han upptÀckte sÀngmobilen)
 
 

Söndag

Wow, det Àr redan november! Det var lÀngesen tiden gick sÄhÀr fort :D om nÄgra dagar Àr det ett Är sedan lille Harald blev till ^^ 
 
IgÄr hade vi vÀlkomstkalas alt. namnkalas för honom och det kunde knappt ha gÄtt bÀttre. SÄ löjligt att jag oroat mig hela veckan osÄ blev det perfekt! Det enda jag hade önskat vore vÀl en fotograf sÄ vi hade fler bilder. Men men! 
 
Jag Àr otroligt glad över att inte alla vi bjöd kom HAHA, för vi hade inte fÄtt plats! Det var pÄ grÀnsen igÄr och dÄ saknade vi drygt 15 personer som inte kunde komma av olika anledningar. Ibland ska man ha tur ;) 
 
Harald fick sÄ mycket fint och jag Àr sÄ tacksam! :)
 
Har hÄllt pÄ med det hÀr inlÀgget hela dagen sÄ jag vet snart inte vad jag har skrivit och inte :P Vi kör pÄ lite bilder istÀllet!
 
 
 
Vi fick en del tallrikar och sÄnt sÄ nu lÀngtar jag ju tills vi kan anvÀnda det, var sÄ roligt att göra en hylla i köksskÄpet enbart Ät sÄnt :)
 
Ja som sagt, jag Ă€r lite splittrad och har dessutom lite sömnbrist sĂ„ jag tror att jag lĂ„ter det vara hĂ€r. Tack igen till alla som kom ♡
 
 

RSS 2.0