Onsdag

Två saker jag ska göra så fort jag får råd; leta upp och köpa nya BröstHållare som faktiskt passar och är bekväma. 
Andra saken är exakt samma grej fast med jeans! 
Fan vad jag vill ha nya BH och nya jeans!! Sådär så att de sitter som skräddarsytt. 
Sedan jag fick Harald går jag 99% av tiden i mysbyxor och utan BH.. Känns inte som att det håller i längden. 
 
 Mm. P skulle naturligtvis iväg lite kort idag (jag som sett fram emot en dag ihop) och han skulle vara hemma igen vid kl15. Kl15:30 insåg vi att han kommer inte förrän efter kl17.. Så jag skickade detta, halvt på skämt:
 
Haha och hem kommer han till slut, med detta:
Inga diamanter men vääldigt uppskattat :) 
 
Jag och lilleman var på lekplatsen idag och han lärde sig att resa sig upp utan att hålla i något *applåderar*
 
Sen fick jag en bild på den enorma tanden som är på väg och skapar många onda stunder.. 
:D
 
Håller på att nattar honom nu och känner mig gråhårig efter denna dag så jag tror inte jag är vaken många timmar till.. 
Så stönigt imorse, han var så så såå trött men det är någon jäkla spärr där, kan inte somna om efter 5. 
Ganska mysigt då, vi satt länge i köket och sedan låg vi i soffan, jag prinsen & kossan ♡ 
 
 

...

Min mormor och morfar gick ju bort ganska tätt för 7 resp. 8 år sedan. I början hade man stenkoll på alla datum, när dom dog, när dom skulle fyllt år osv. Men så typ 3e året missade jag. Och igen. Och igen.
Och jag fick så dåligt samvete, får än idag. Men samtidigt är det oundvikligt. Jag lever vidare och måste leva med de levande, så att säga. 
 
Såg på Sofias Änglar där en syster sörjer sin syster som dött. "Hon kommer aldrig träffa mina barn". Och det hugger så. 
Många gånger har vi allihopa sörjt över att mormor och morfar inte får träffa våra barn.
 
Och nu får jag inte träffa mina systerdöttrar. Min syster har aldrig träffat min son.
 
Och jag kommer ibland på mig själv att liksom, glömma bort barnen. Få dåligt samvete om jag inte delar bilder på dom eller så. Det är så oerhört tragiskt att vi måste leva vidare utan varandra.  
 
Jag har funderat, mycket under graviditeten, kring hur jag ska förhålla mig till hela ämnet inför Harald. Först tänkte jag ta bort alla bilder oså, men jag får ju bara försöka förklara ändå. För hans kusiner är inte döda. Dom finns och jag kommer alltid att hoppas på en återförening. 
 
 
 
 

Tisdag

Vissa månader är PMSen helt överjävlig! 
Fy fasen vad jag har varit deppig i två dygn nu. Oså skulle jag boosta mig själv med en ny, snygg profilbild och my god det var ju tamigfan omöjligt. Till slut fick jag ta den bästa av de sämsta liksom. Och då ska facebook bråka (varför kan man inte själv få bestämma storleken på profilbilden??) Så det gick en hel del svordomar där med ;) 
 
Ja suck. Oså hade vi BVC idag. Det gick jättebra, jag hade ångestkänningar på vägen dit men det var mest kopplat till PMSen.. 
Oså är det ju lite jobbigt att träffa vissa människor. Som bvc-sköterskan jag ratade, sånt ger lite ångest att man ska behöva springa på. Och självklart gjorde jag ju det. 
 
Harald är nu 82cm och väger 11,5kg. Jag hade gissat på 12kg så jag var nära :) 
Sprutorna var ju hemska men det gick över fort och sedan traskade han runt där och ville helst inte gå hem. 
 
Sedan är det väldigt konstigt. Det finns en person i Strömstad som jag helst slapp se. Och av någon anledning är hon alltid där jag ska vara. Jag känner det långt i förväg också. Som idag. Jag VISSTE att hon skulle vara på bvc och jajamen! 
 
Det är mamman till S. 
Och det här är en märklig sak ska ni veta. 
Jag har aldrig gjort denna människa en enda sak. Jag blev ihop med hennes ex långt efter deras tid och hon var dessutom redan förlovad med sin nya när jag kom in i bilden. 
De första åren hälsade jag och försökte, men tröttnade såklart när jag inte fick någon respons. 
Som jag förklarade för P idag, Om hon hade kunnat, hade hon gått förbi mig baklänges så att hon kunde ha ryggen mot mig. Jag vet ingen annan som behandlar mig som luft mer än hon. 
Och grejen är att vi behöver inte vara vänner, hon behöver inte gilla mig, men jag tar hand om hennes son varannan vecka, man tycker ju att det borde ligga i hennes intresse att iaf säga Hej till mig när vi ses. 
 
Förr trodde jag att hon kanske inte visste hur jag såg ut (fastän vi träffats). Jag vet jag sprang in i henne gång på gång i klädaffären i stan, så då åkte jag ut till Nordby istället. Poff, så var hon där! 
Sist vi träffades allihopa var på våran S-vecka och vi sprang på varandra på stan. (Jag fick syn på henne och sa till S - titta, där är din mamma! Ska vi gå dit?) 
 
Då säger hon visserligen hej, men hon  t i t t a r  inte på mig. Ärligt? Vad är det för tönt? Liten liten människa på denna jord, känner jag. 
 
Om S ska släppas av här kommer hon aldrig till dörren. Vi måste gå ut och hämta. För det är pest på vår dörr eller vad? 
 
Jag har hållt tyst om detta så länge att jag bara exploderar nu haha! 
 
Det är ju skrattretande, men samtidigt så onödigt. Jag säger ofta till P - Vad skönt det hade varit om vi kunde ta en kaffe ibland och liksom prata om det gemensamma barnet. Men det kommer ju aldrig att ske. 
 
Vi hade en incident för flera månader sedan då S inte hade velat komma till oss för han hade missförstått en regel vi har. Och istället för att ringa till pappan och fråga, så ringer hon och ber direkt att få prata med S, så hör man "hej, hur är det? Går det bra?" 
 
Hörrni, om jag och P går skilda vägar, och H kommer till mig och säger "hos pappa får jag inte äta bröd" (ett exempel tagit ur det blå) inte fan hade jag frågat H hur det gick, sådär försiktigt liksom "överlever du?" 
Jag hade ringt till P och frågat vad tusan är det jag hör?
 
Och till sist, ska jag spy ut det senaste hon gjorde som jag gick i taket över. 
Det är måndag och vi är alla lediga. Det är sol och vi tänker dra till stranden så fort S kommer till oss. Vid 12 får P ett sms; Ska ni göra nåt särskilt för vi ska till stranden och S vill så gärna följa med". 
 
PÅ RIKTIGT?! 
 
Vi har ibland haft saker inplanerat när vi ska lämna S och inte fan berättar vi för honom. "Hej då, ha så kul hos mamma nu åker vi till Liseberg". Liksom - Nej!??! 
Och precis som om vi skulle sitta inne i vår lägenhet och ruttna en solig dag? Vi ska inte behöva redovisa vad vi ska hitta på, på måndagar är det skifte punkt slut. 
Jävla mähä! 
 
 
På vägen hem från bvc köpte jag påfyllning till chokladlagret så det finns för mumsade under eftermiddagen och ikväll får det bli lite rött vin och geisha :):) 
 
Imorgon är P ledig igen ♡
Och på fredag drar jag till ua!
Tjing
 
 

Söndag

Regnig mysig söndag ♡ längtar till vi kan borra ner oss i sängen med en påse godis och bra film en sån här dag :) men han växer fort min lilla prins! Herregud idag har han vandrat omkring här ute på gatan, försökt hinna ikapp sin storebror ;) 
 
Sen har han börjat med en del.. hyss? :D 
 
Haha. 
Jahopp, snart ny vecka igen. På tisdag väntar finally bvc och 1års-kollen. Och sprutor :( Hoppas det går lika smidigt som tidigare! 
 
Tjing
 
 

Lördag

Hallå! 
Jag sitter här med Haralds nya vän, stor-kossan. Så himla kul! Vi var (hela familjen) nere på stan idag då det var marknad. Vi köpte ingenting förutom mat och gick sedan till leksaksaffären :D S hade blivit lovad pokémonkort och det är en oskriven lag att om den ena får något, ska den andre också! 
Så jag gick iväg med vagnen för att kika på bebisprylar och får syn på en hylla med reavaror. Pillar lite och får plötsligt syn på en likadan ko som Harald har och typ avgudar. Tänkte mig inte för utan lyfte fram den, blev troligtvis fascinerad :D och minen på Harrys min haha! Haaaalleluja! 
Så det var ju bara till att ge den till honom. Tur som fan att den var på rea, hade kostat 169kr men nu vart det "bara" 69kr. 
Sen har han gått runt med dom resten av dagen ♡ 
Passar ju as bra nu när det snart är dagis, så kan han ha en där som trygghetspunkt. 
 
 
 
Igår lekte stora killen på lekplatsen ^^ 
 
Och sedan fick han vara med på fredagsmyset och äta tacogratäng för första gången :) 
Hihi! 
 
Nu ska jag mysa med min stora älskling ♡♡ 
 
 

Torsdag

Jahopp! Tänkte dela en film när Harald går runt och snick-snackar men hann bara börja kolla igenom den (för att se om nåt skulle klippas bort) då jag fick höra, vad jag tycker är två andra/okända, som pratar i filmen. Vi är i köket så det är ingen TV. Dessutom hör man ju inget före och inget efter. När Harald säger nåt hör man det mycket tydligare. 
Vet inte om man kan dela från instagram såhär, det verkar bara bli en bild? Annars finns den där & på facebook. 
 
Hör ni något? Om ni höjer volymen. 
Jag hör två olika röster som säger "inte där". "Inte?". 
 
Alltså så sjukt! 
 
Jag tror ju som bekant Väl på sånt där men letar ändå naturliga förklaringar. Så. Ingen TV. Inte någon av oss. Inget öppet fönster. Inte knirr-knarr ljud som bara låter som ord?! Inga grannar, pöh skulle vi hört varandra så tydligt hade jag inte bott kvar :D 
 
Nä jag fattar inte. Oså blir jag sååå nyfiken. Vad ska "inte 'vara' där"?? 
 
Hoppas på att fler hör så jag inte är knäpp! Haha! 
 
 
 
Igår gick vi till Bohusläns högsta punkt, vilket inte var ett smart drag med någon som redan hade ont i sina knän.. Så idag fick jag skippa simningen. Känns som inflammation nånstans i knäna. Lyfter Harry för mycket och för dumt. 
Mja men idag har det stått MYS på himlen så vi har mest bara myst! Vi gick en sväng ner till vår hyresvärd för att välja ut tapeter till hall och vardagsrum. Både jag och P är så förälskade i Harald, när vi gick därifrån kunde vi båda skriva under på hur magiskt det var att våran kille gick omkring där på kontoret. Liksom utforskade världen så som alla ettåringar gör. Men VÅR ettåring gjorde det för första gången! Stort :) 
 
Sen när jag kom hem slog det mig. Alla gånger jag har fått nya tapeter har jag flyttat kort därefter. På riktigt överallt, jämt! Vet inte om det är positivt eller inte haha, vi vill ju flytta till hus när ekonomin tillåter.. 
Så antingen dröjer tapetseringen typ 2år :D eller så händer något oväntat. 
 
Vi fick en påse plommon utav pappa när han var här på kalaset och sen dess har Harry ätit plommon i stort sett varje dag. Han verkar gilla det :) det är så bra träning tror jag men det där pincettgreppet får han bara inte till. Han kör mest bara ner handen i tallriken och stoppar sedan in hela handen i munnen i hopp om att någon bit ska följa med :D 
 
Ja och igår kväll när vi hade smockat i oss våran sushi och sett färdigt på säsong 1 av den grymma serien skulle jag bara kolla mailen före läggdags.. 
Tjohoo! Där fanns ett placeringserbjudande på förskolan som ligger precis intill oss, vårat förstaval! Det ligger på riktigt 150m bort. Så skönt! Men det blev lite försenat i planerna men det tar jag lätt! Istället för att börja jobba 1e oktober så börjar inskolningen 3e. Så får vi se, jag börjar troligtvis att jobba två veckor efter det. 
 
Men vad härligt! Storebror gick ju även på det dagiset så vi vet ju hur bra det är :) 
 
Nu hoppas jag att P kommer hem snart så inga spöken tar mig! :P 
Tjing 
 
 

Tisdag

Vi har börjat titta på serien "stranger things" och är helt uppslukade! Så kvällarna handlar mest om att få ungarna i säng och sedan sluka det vi orkar och sen störta i säng och längta tills nästa kväll :D den är aaaas bra! 
 
Så nu har jag ca 10 min på mig innan storebror är lagd haha. Imorgon ska vi lyxa till det med sushi och vin, vara för att! ♡ 
 
Fick hem såå fina kläder till pojkarna idag, Harald fick såklart modella och det blev underbara bilder som vanligt :) 
Är KÄR i hans nya skor! Han själv går som en hund skulle gjort i skor haha men han vänjer sig ;) 
 
Vi (jag) köper alltid kläder till Storebror till hösten för han gör sånna växtryck under somrarna. Denna gången tog jag i och köpte 140 (9-10år) och det är så han drunkar i dom haha. Jaja! Imorgon kanske jag kan få den där bilden på dom i skjortorna ^^. 
Kläder är kul hihi!  
 
Haha OMG jag är dödssugen på tipspromenad! Mamma tror att jag är grovt understimulerad :D kan ligga nåt i det :P 
 
Nu är det dags! 
Tjing
 
 

Måndag

Jag vaknade på bra humör idag, även fast vi gick upp kl5 som vanligt. Harald var på ännu bättre humör och sedan (när vi spolat fram drygt 3 timmar) var det dags att sova igen. När jag vaknade sov han fortfarande och jag smög upp & gjorde kaffe. Sen hann jag ta en "jag-dricker-kaffe-IFRED"-selfie före han vaknade.. Då hade han sovit i över 2 timmar! 
 
Håret känns bra idag så det har blivit några kort :P 
Först då kaffeselfie.. 
Drottning som jag är ;) 
 
Men såhär ljust är det inte!
 
Fick höstfeeling med håret & regnet så flanellen åkte på ;) 
 
Sen fick håret upp i tofs för det är någon som ska dra i det hela tiden.... 
 
Efter Harrys lunch stack vi till Nordby för att leta efter gubbkeps. Sista affären blev Kappahl och där fanns en perfekt! :) Köpte en som passar bra NU så hoppas att hans hövve inte gör ett växtryck :| 
 
Nu är det bara någon timme kvar tills storebror kommer hem, då vet jag någon som blir glad :) S har börjat tvåan idag :O han var 4år när jag kom med i bilden :D tiden går! Jag har köpt en svartvitrutig flanellskjorta till S, nästan exakt som pappans, så jag hoppas dom ställer upp på bild någon dag ;) ♡
 
Och Harald han går och går och går! Såååå söööööt! 
 
Tjing
 
 

Lördag

Titta på den här lilla grodan då ♡
 
Köpte mjölk igår. Öppnade och drack idag. Smakade konstigt. Såg att den gick ut igår. Alltså vafan, det borde inte vara OK att sälja?? 
 
Himla tur att jag bestämde mig för att strunta i Ua idag (Haralds tandsebissar som aldrig kommer upp gör att man vill gå i ide) för P som skulle åka långt med sin MC fick i sista stund ta bilen istället. Tänkte på det när jag körde till stugan häromdagen, jag har snart haft mitt körkort i 5 år! :) men tänk hur livet hade sett ut om jag aldrig tagit det.. Jag hade varit Ännu mer låst här. Usch!! Nä efter Harald är det de bästa jag gjort. Jag har alltid älskat att köra planlöst och skråla till hög musik, och det har fasen blivit heligt nu då jag nästan alltid har Harald med i bilen (han brukar titta väldigt konstigt på mig om jag börjar sjunga högt haha) så det händer ju att jag tar omvägar när jag ska handla själv oså :P 
 
Annars ja.. Håret blev det fail på, höhö! Men börjar vänja mig nu vid min räddning och när jag har börjat tycka det är snyggt kan jag visa er ;) 
 
Förstår liksom inte, sist jag experimenterade sådär var ca 10 år sedan och då LOVADE jag mig själv att aldrig mer göra så. Det hade jag glömt. Eller förträngt. Kort och gott så blev håret grå-grönt och då tack vare stor erfarenhet fick jag färga det mörkt för att rädda't. 
 
Men grejen är att jag tror det blir bra i slutändan. Det jag hade ont av med mitt hår var kontrasten som blev av det superblekta och mörka utväxten. Och jag slingar det alltid för att jag inte vill ha en jämn färg, men har slingat för mycket att det var inga skiftningar kvar. Jag ville mörka ner det, bara inte såHär mycket.. :D 
 
Nästa gång jag vill göra en ändring så får jag bannemig spara ihop till ett frisörbesök istället för det här blev ju dyrt ändå. 
 
Ja jösses. När jag gör sånna här misstag har jag svårt att förstå att jag faktiskt snart är 27 år gammal och har ett barn. Ååh hade jag haft en dator nu hade jag letat upp bilder på alla olika hårfärger jag haft ^^. 
 
Dagens Harald (utöver spammet på instagram) 
Ny grej - se på TV as nära. Är det farligt eller är det gammal myt som är intryckt i mitt huvud? 
 
Tjing
 
 

Onsdag

Harald somnade precis och P stack iväg för att hämta pizza.. Mm är vrålhungrig efter simningen! :) 
Vi var på Sportshopen i Grebbestad idag för att köpa regnkläder till Harry-parry. Har just lärt mig att det är skillnad på regnkläder och regnkläder :D men hursomhelst så ska han kunna plaska i pölar i höst! Skulle även ha ett par stövlar men de jag har tittat ut (Tretorn Gränna) fanns inte i rätt storlek.. Okej, sanningen är att de fanns inte i "rätt" färg :P det var dels det och sen känner jag att 1: han går inte ens än. 2: det är augusti. 3: han har ett par kängor. 4: vem vet hans fötter är kanske större i oktober. Så vi väntar med stövlar ;) 
 
 
Såg på vägen ut ur affären att det finns vinteroverall i samma mönster så det får vi nog köpa :P 
 
Utanför sportshopen, som för övrigt inte var mer imponerande än någon annan affär.. aah okej toaletten var COOL! Utanför fanns det en megastor lekpark med allt möjligt för barnen. Vi håller oss dock enbart till gungor än sålänge :) då är det kul när det finns olika varianter! 
Såå töt med håret som flaxade runt!
 
Nu är pizzan här! 
Tjing 
 
 

Tisdag

Harald är såå cool idag! I sina kläder då, humöret är allt annat :D han startade dagen redan 4:30 och har sedan fått gå på alvedon. Snälla tandsebissar, bara kom nån gång!! 
 
Imorgon är P ledig och då ska jag iväg till badhuset igen. Längtar! Men ska komma ihåg att ta av mig mina smycken :O silvret blir alldeles grått & trist, vi har ju bassänger med salt+klor i.. Undrar om det är kloret för såhär blir ju inte mina smycken när jag badar i havet? 
 
Sen så väntar jag på ettårskontrollen på BVC.. Skulle bli kallad men det händer ju inget? Hur länge ska jag vänta tills jag jagar tag på dom? 
 
Mm.. Det är väl den här dagen det. Fattar inte vädret heller. Är det sommar fortfarande eller inte?? 
 
Tjing
 
 (Kom på i efterhand att jag skrev bassänger i plural. Det är fel. Vi har En bassäng i badhuset. Och en babypöl. Den är det sötvatten i.)

Måndag

Imorse ♡ mys på mammas mage :D hans hårfärg är helt underbar nu! 
 
Hans kalas blev jättebra! Han själv har flera tänder på G så hans humör är därefter men det gick bra ändå :) tårtorna blev bra och han fick smaka på bägge! 
Han fick mycket fint i present och idag har han lekt med alla nya leksaker hela dagen :) han sov även hela natten utan avbrott så han var nog VÄL stimulerad igår :D 
"Mammaa.. Det är ju ingen här än.. "
 Härja härja härja :P 
 
 
Imorse berättade P att han blir borta i Norge lördag-söndag, något jag tydligen visste haha, så jag planerade genast en tur till Ua. Men sen såg jag hur mitt hår ser ut och fick panik så jag måste träffa min personliga frisör (mamma) för klippning och även färgning. Ska prova en sak för såhär orkar jag inte se ut längre. Håret blev flera toner mörkare efter graviditeten (minns väl att syster S gick igenom samma sak) och med blekt hår ser det bara förjävligt ut förutom typ den veckan jag har fixat utväxten. Ja nä.. Och det hade ju varit underbart att gå till en riktig frisör men allvarligt, det har jag aldrig haft råd med (färgning alltså) och kommer aldrig ha. Typ. 
 
Meen så att, jag får dra till stugan. Först iaf! Så får jag väl se om jag orkar ta en tur till ua också. Har lite längtan ♡♡ 
 
Den här prinsen alltså, han äger mitt hjärta! 
 

Lördag

 
Herregud, det är så mycket känslor som bubblar när jag ser dessa bilder. Jag vill storgråta men är inte ledsen. Det är bara så fantastiskt att han är min. Att han var sådär liten med små fjun på huvudet. Att han idag började dagen med att ta sina första steg och har sedan gått flertal med steg som om det inte vore konstigt alls. Nä det känns som att hjärtat ska explodera! Kärleken är liksom 100gånger större än vad den var för ett år sedan, och jag misstänker att det kommer vara såhär för varje år - bara mer & mer kärlek!  
 
Min fantastiska Harald, imorgon ska vi kalasa! ♡
 
 

Mys

Jag är så nöjd med Haralds lilla krypin! Visst det är litet, men det går bra ändå. De mesta leksakerna och lekstunderna finns i vardagsrummet. 
Jag köpte ny sittpuff med förvaring, nya sängkläder och framkallade lite kort.. Fick äntligen upp elefantkroken han fick utav bonus-moster, var dock "tvungen" att måla om den först då den var i fel blå, höhö ;)
Jag är som sagt, så nöjd! :) 
 
Jag funderar på att döpa om mig till Ellinor Mys Stenvall. Blir kanske när vi har gift oss. Ellinor Mys Lans. Haha ^^ 
 
Haralds födelsedag har varit.. Samma som alla andra dagar. Förutom att han har fått paket :D men han firas ordentligt på söndag! 
Storebror hjälpte honom att öppna paketen, Harald satt mest och grimaserade av allt pappersrivande :P 
Sedan lekte pappa & storebror med legot naturligtvis, Harald var bara intresserad av en sak och det var något man kunde öppna/stänga. 
Herregud vad det är stort för honom! Alla skåp, lådor, dörrar och luckor är såå roliga. Öppna stänga öppna stänga. Knasunge! 
 
Tjing
 
 

Ett

Snaart är det imorgon och då fyller min son 1 år!! Känns som julafton för mig :D har ingen aning om varför! 
Året har gått SÅ fort men han känns som att han alltid varit en del av mig ♥
 
 

Onsdag

Men näe, denna morgon kunde ju dra nånstans och köra upp nåt och sedan komma tillbaka med ett bättre försök!.. 
Harald vaknade 05:00. Inte alls pigg men skulle inte somna om, icke-picke pö. Sen dess har han varit grinig och gnuggar sig oändligt i ögonen. Jag med. 
(Lärde mig för läängesen att det är ingen idé att försöka lägga honom förrän efter de som ska till jobb/skola har gått och efter H har ätit gröt)
 
Jag vaknade med tjock hals, rinnig näsa och huvudvärk. Neeeeej. Hata förkylningar!!!
 
Ute är det mörkt och regnigt. Hinner tänka att det är mysigt innan jag kommer på hur piss det är på flera nivåer. Så himla höstigt. 
 
Blä blä blä. 
 
 

Måndag

Yes yes yes! 
Jag har varit iväg och simmat och det var fantastiskt! :) Kände ingen smärta i vattnet men tyvärr mängder efteråt haha så fick smäcka på lite voltaren gel i ländryggen. Men alltså.. Sådär "varför har jag inte gjort det här tidigare". Underbart med egentid som inte innebar mathandling :D 
Ska få till två gånger till denna veckan tänker jag.. 
 
Annars då.. Vi funderar på vi ska göra på torsdag när Harald fyller år. Hade vi bott närmare hade jag tyckt Universeum eller nåt i den stilen men det är för långt för någon som knappt kommer förstå vad han ser ;) 
Ah jag vet inte, vet bara att jag vill göra något speciellt för min prins :) 
 
På fredag verkar det som att de stora killarna ska iväg och tälta i skogen så jag och lilleman blir ensamma. Inget vi är ovana med :P 
På lördag anländer Haralds goa farfar och söndag är det kalajs!! 
 
Kiss-tröja Harald har ärvt av Lova ♡ måste leta upp en bild på henne i den! 
 
 
Den här boken väntar jag påå
 
Det är nog inte aktuellt än på något år men jag har bara hört bra om "Kaninen som så gärna ville somna" och när jag såg att det har kommit en bok om en ELLIFANT kände jag att vi bara måste ha den :) de ska vara ruskigt effektiva för att få busiga barn att sova ^^
 
Nu ska jag snart nana..
Såhär somnade min knasboll förut! 
 
 

Aj aj

Ligger i sängen och har så jävla ont i ryggen. Det har jag haft länge nu och trodde det berodde på att jag bär på typ 12kg hela tiden. Meen som vanligt så föll poletten ned efter ett tag och visst beror det på det, men problemet ligger i foglossningen. Jag kopplade inte först då den foglossning jag minns mest är ihop med en megamage, men jag fick ju foglossning tidigt och det är precis samma som nu. Värk värk värk och varje gång jag ska upp från framåtlutat läge så hugger det, såpass att jag måste ta det i etapper. Som en tant! 
 
Nu idag har jag extra ont och nojan slog mig plötsligt: Hur fan ska det gå med jobbet?? Jag fick ju sjukskriva mig p.g.a foglossningen :O 
 
Ja nä så nu får vi bannemig ta tag i detta! Badhuset har fått autogirobetalt av mig varje månad sedan mars-15 utan att jag varit där. KATASTROF jag vet. Nu måste jag sluta skjuta på det och börja simma. Bara röra mig i vatten kan nog göra gott.. 
 
P har fått prova att lägga Harald en gång.... Ja jag vet, också katastrof. Detta skedde förra veckan. Men det gick Så bra så han kommer få göra det fler gånger. Ett utav alla våra problem är ju tid. Om jag ska komma iväg till badhuset måste det ske på S-vecka för då jobbar P bara dagpass. Och jag har inte gått iväg då för jag har känt att tiden blir för tight, men nu kan ju P natta H om det behövs. 
 
Mm.. 
Haralds ettårsdag närmar sig med stormsteg :) Jag kan väl inte påstå att jag tänker mer tillbaka nu än annars, skillnad nu i tankebollen är väl att mycket ligger inför hans lilla kalas. Vilka tårtor jag ska göra, hur jag ska dekorera osv :P 
 
Jag har kommit på fler saker att "ändra på" till nästa bebis. Jag visste tidigt att jag ville ha bebisen nära och köpte ett babynest mest för att han skulle sova i - i våran säng, mellan oss snuttigull. Ehm NÄ. Harald har från dag 1 varit väldigt lättväckt så varje gång vi prasslade med täcket, alltså typ vände på oss, så vaknade han. Sen är P inte världsbäst heller på att hålla sig på sin plats så jag var livrädd över att han skulle rulla över Harry.. Som om jag behövde fler sömn-hinder på den tiden ;) 
Efter 2 veckor tror jag, och efter iaf 1 incident där Ps arm hade landat på Harald flyttade jag Harald till spjälsängen. 
 
Babynestet var ju guldvärt ändå, speciellt eftersom han hade legat trångt i magen och var van vid väggar och mys. 
 
Men med nästa bebis ska jag ha en bedside-crib. Har ni sett dom? Supersöta spjälsängar som man kan ställa intill vuxensängen och därmed ha dom nära fast ändå på egen madrass. 
 
Här har jag nuddat tidigare men nu har jag bestämt mig, OM nästa bebis också behöver amningsnapp så blir det ingen amning. Nix nej tvi och nope! Men jag tror att det ska gå bra med amningen nästa gång. Dels behöver det ju inte vara ett släktdrag där ingen vet hur man suger på tutte och dels ska jag ha mer skinn på näsan när det kommer till BBpersonal. 
 
Läser om många andra(tredje)gångs mammor som mer eller mindre ber personalen att dra åt helvete. Och det gör dom också. Det är en sån svår balans där för nyblivna mammor.. Jag är glad över att dom fanns där men med facit så skulle dom ha varit mer lyhörda på mig och inte stressa så kring matsituationen. Jag kan ju tycka att erfarna som dom borde vara skulle dom ha förstått när min mjölk rann till och framförallt att den inte hade gjort det när dom började pusha mig. 
 
Sedärja så babblade jag på som vanligt! 
Nu är det nana-dags! 
 
 

Lördag

Jag är såå feg när det kommer till Harald och mat. Jag är livrädd för att han ska sätta i halsen och det hjälper ju inte att vi hade en skrämmande upplevelse för några dagar sedan där han på gräsmattan liksom stannade upp, spärrade upp ögonen och halvt hostade. Inte fasen gjorde jag som man ska heller utan i panik tippade jag honom framåt och skakade mer eller mindre tills han spydde :/ 
 
Men hursom så måste han ju få prova och lära sig "pincettgreppet". Så idag halverade jag majs och kokade små bitar av morot som han fick jobba med. Tror han gillade både smaken och utmaningen :) 
Ska tillägga att det var det som fanns hemma :D 
 
Man får vara påhittig såhär när det är dåligt väder också. Jösses det åskade förut och small i berget så det faktiskt skakade i sakerna här. Ljusstakar stod och klirrade. Tur att Harald inte vet om att det är läskigt :P
 
Jag är så rastlös idag egentligen så det har blivit en del shopping på b.l.a. appen Wish... 
I förrigår tänkte jag roa oss med att göra fina handavtryck med Harald. Det gick inte! Hans händer blev som färgklumpar på pappret, haha. 
 
Imorgon när P är ledig igen ska vi nog ta en till tur till skogen :):) 
 
Harald lär sig mycket denna veckan! Det går veckovis tokigt nog. Igår lärde han sig att dricka ur pipmuggen! 
 
Och han har lärt sig att peka på lampan & nappen när jag frågar vart den är :) 
 
Tjing
 
 

Förskola

Nu har jag inte fått 100% besked än, men jag fick ligga på som fan hos kommunen och till slut kom dom fram till att det inte finns några förskoleplatser.. Iaf inte där jag vill ha! 
Tänk, jag ansökte i december för att vara ute i god tid men nä-ä, det räckte inte ändå! 
Nu har jag målat så fint här så nu får ni fan kolla! ;) 
 
Blå är där vi bor, små röda är där jag ville ha förskoleplats och fet röd är där vi troligtvis får.. Gul är mitt jobb. 
 
Wo-freaking-ho!
Men jag tröstar med att jag har hört bra om "Tången". Oså får jag nog köpa mig en cykel :D
 
Annars har jag stora problem med att säga förskola. Det heter dagis i mitt huvud. Kommer nog alltid göra! Mamma pratar fortfarande om Servus i Uddevalla, det som jag kände till som Coop vid sjukhuset. Och nu är ett helt annat företag som jag inte minns namnet på. Och OBS!.. Minns ni OBS! ? 
 
Nåja.. Dagis ja! Jag är iaf inte lika LAME som P som alltid säger dagis till fritids. Skräcken från S liksom "jag går inte på dagis!!!" 
 
Jaha.. Jag ska börja jobba snart!! Huu :/ 
Jag har inte jobbat sen februari/mars 2015. Känns as konstigt! Men det där längtar jag till. Jobbet, kamraterna och gamlingarna. 
Får dock mindre panik av tanken på att separeras dagligen från min prins.. Även om jag förstår att det blir nyttigt för oss båda. 
 
Han är en sån stjärna så han kommer nog ha det awesome på dagis.. Förskolan. :) när han har kommit in i det. 
 
Men nä jag kan inte tänka mer på det haha.. Jag får ta det som det kommer! Lovar att jag är den där mamman som gråter hysteriskt och personalen får avlägsna mig från stället :P 
 
 
Tjing
 
 

Torsdag

Godmorgon! 
Som ni kanske sett så blev det en tur till skogen :) alltså jag dör, mina killar är så fina!! ♡♡♡ 
 
P hade honom först på magen (och ryggsäck på ryggen) men efter att vi fikat (ändå vid bilen så ryggsäcken hade inte behövts:D) så fick Harald sitta på ryggen. Och det tog ju inte lång tid tills han sov - precis som jag förutspått! 
 
("Lägg kniven här så att den kommer med i bild" säger han, haha. Han har en mild knivfetisch min kock ;) 
 
Vi fick ihop oss en liten del iaf. Sån osis för vi åkte till ett random ställe och precis när vi klev in i skogen hittade vi iaf hälften av vår skörd. Sen gick vi, och gick gick, fikade, körde en bit bort, gick och gick. Men det blev inte så mycket mer. När man hittar direkt tror man ju att skogen ska vara full.. 
 
Igår kväll hittade jag två ting på instagram som jag var tvungen att skärmdumpa! 
På allvar.. Det är en brudklänning med fjärilar på :O:O 
Sååå fin! 
 
Sen hittade jag en bild på ett halsband där det stod en sån fantastisk text på, att jag inspirerades till att göra en egen bild :) 
 
Så jävla enkelt är det, egentligen! 
 
 

Tisdag

Haaj
Idag gick vi upp 4:30. Alltid lika kul.. 
Det är ju för väl att vi kan sova igen sedan efter ett par timmar ;) 
Värre när man ska iväg! 
Petter gör sin 2e av 4 heldagar denna veckan men imorgon är han ledig och vi får se.. Jag är så himla sugen på att plocka svamp!! Förra året satt jag först med för stor mage och sedan mysig nyfödd så då blev det inget. P har sagt att han orkar ta Harald på ryggen men jag undrar jag.. Det är ju lite svårt att gå i skog! 
 
Idag vid lunch mötte jag upp Bali & Milian som vart här i Strömstad över dagen, mysigt att ses en stund ♡ 
 
Sen gick jag & lilleman hem och käkade lunch före vi tog bilen och handlade. Skulle hämta paket också men det fanns inte i huvudet så det får väl bli imorgon :P det är Lego Duplo som vi har beställt som present till Harald. Tror vi sa att det skulle vara från farmor (som har svischat en slant). Å och när jag handlade köpte jag ballonger och annat kul inför hans kalas :) 
 
Hemma i soffan & prinsen lekte nedanför mig medan jag kollade facebook. Hamnade i en video med ett par som väntade en son med Trisomi (kromosomavvikelser) och de visste att han inte skulle leva mer än någon dag. Man fick följa med i begravningsplaner, förlossning, blöjbyten och bebisgos och sedan dödsögonblicket. Herregud :( där sitter jag och fulgrinar och undrar varför i helvete jag tittade på det där! Men det var samtidigt oerhört vackert. Föräldrarna som tröstade sig med att han fick bara uppleva kärlek i sitt liv, ingen hjärtesorg eller annat negativt. 
Fruktansvärt starka scener där bebisen (som hann bli 5 dagar) faktiskt somnar in. Arbetsskadad som jag är kunde jag konstatera att bebisar och gamla människor somnar in på samma sätt :/ 
 
Nä fifan. När jag hade torkat bort tårarna lyfte jag upp Harald och satt länge med honom i famnen. Pussade på honom tills han puttade bort mitt ansikte och pussade sedan lite till. 
♥♥♥
 
 

RSS 2.0