â–Ș

The light is coming to give back
everything the darkness stole
 
 

Fredag

TÀnk om man hade ork till att trÀna den hÀr kroppen.. 
😍
 
Ja, det Àr en bild hÀr nu pÄ mig i underklÀder. Hej! Hittade mina navelsmycken imorse och var tvungen att prova. Tog ju ur i samband med Harald-graviditeten och trodde aldrig att jag skulle fÄ i det igen. Piercingen har alltid varit sned men det Àr jÀtte snett nu för det blev lite svullet :P fÄr se om jag lÄter den sitta i.. Jag tycker det ser fint ut!?? :) 
 
Jag har alltsÄ fött tvÄ barn och gÄtt upp 20kg bÄda gÄngerna.. Men kan ÀndÄ se ut sÄhÀr (utan trÀning)? Tacksam! 
☆
 
 

Torsdag

Livet Àr sÄ himla knas. Vet ni att hÀromdagen sÄ stod mina fd (favorit)grannar frÄn Std utanför mitt köksfönster :D Vi har bott bredvid varandra alla Är som jag bodde dÀr och plötsligt stod som hÀr utanför! Det visade sig att en nÀra till dom bor i huset intill. Hur stört?
Eller vad sÀgs om att huset min nya lÀgenhet ligger i, Àr samma hus som mitt ex bodde i, alltsÄ första lÀgenheten jag flyttade till nÀr jag flyttade hemifrÄn. Jag bodde dÀr som 17-18Äring och nu, 10Är senare ska jag flytta dit med mina barn. 
 
Mmm. 
Alla frÄgar mig hur det gÄr och hur jag orkar.. Hur jag överlever. Och jag har fortfarande tunga dagar, det Àr obeskrivligt plÄgsamt att gÄ igenom det hÀr. Men svaret blir detsamma varje gÄng. Min rÀddning var att fÄ flytta "hem" igen. 
Varje dag gÄr jag förbi lÀgenheten jag bodde i nÀr jag & P trÀffades.. Men det Àr 100gÄnger sÄ mycket bÀttre Àn att behöva bo kvar i eller gÄ förbi den lÀgenhet dÀr allt raserades. 
Det Àr lite svÄrt att sÀtta ord pÄ kÀnslan mer Àn att detta Àr hemma. AlltsÄ hela Uddevalla! 
Jag hade ÀndÄ lyckats fÄ en bra kÀnsla i Strömstad ocksÄ, lÀrt mig diverse smÄvÀgar och smultronstÀllen men inget blir vÀl nÄnsin som staden man Àr uppvuxen i? 
 
 
Vet ni vad som Àr mest svÄrt att greppa med hela Petter-grejen? Det Àr att han sÄ lÀtt kastade bort mig. Att vi kunde leva ihop i 5 Är, Àlska varandra och skaffa barn och sÄ snart efter att Tyra fötts, kunde han bah- NÀ. Det Àr ju lÀtt att sitta utanför och sÀga t.ex. "Han har nog aldrig Àlskat dig" men jag kÀnner mer och mer att det Àr kÀrlek till sig sjÀlv som han saknar. Ett minne som Àr fastetsat hos mig Àr nÀr jag stÄr i hallen och ska sÀga hejdÄ för jag ska Äka ivÀg med ambulans mitt i natten, sisÄdÀr 10h efter vi kommit hem frÄn BB. Vi visste ju inte vad som hÀnde med mig men vi visste att jag redan förlorat 3l blod sÄ vi var allt vÀldigt rÀdda.
AlltsÄ.. Vi Àlskade varandra. 
SÄ vad hÀnde? 
P sÀger att han var otrogen för att han behövde en Àndring. Han stod inte ut med hur vi hade det och det var för honom enda utvÀgen. 
Att jag i min tur stod varje vecka och föreslog terapi eller egentligen vad som helst för att fÄ en Àndring det Àr inte med i faktan. Han vÀgrar att erkÀnna det som Àr sÄ tydligt för ALLA andra. Han föll för sin kollega, helt enkelt. Han har sagt till mig ett tiotal gÄnger nu, "Jag looovar att jag inte kÀnde nÄt för henne före vi lÄg med varandra" 
Men jag kÀnner bara, 1+1 ?? 
 
Det Àr ocksÄ vÀldigt jobbigt att inse hur han tÀnker pÄ den tiden dÀr dÄ han valde att vara otrogen. Den största klyschan i boken, vi hade det sÄ dÄligt, jag brÄkade hela tiden sÄ jag drev honom till det. Att han minns Tyras första mÄnader som sÄ mycket brÄk att han sÄg ingen annan utvÀg. 
Vet ni vad jag minns av Tyras första mÄnader? 
Tyra. Och Tyra & Harald. Samuel och Mimmi. För det var sÄ jag levde. Uppslukad av mina barn och hur dom lÀrde kÀnna varandra. P var ju nÀstan aldrig hemma och var han det sÄ sa han att han behövde egentid.......... Han fick nÀmligen "narkolepsi av att umgÄs med spÀdbarn"...... GAH. 
 
Ja suck.. process process.
 
En till sak ut över flytten som jag Àr extremt nöjd med, det Àr att barnen fick mitt efternamn ocksÄ. Hajar till varje gÄng jag ser det i sin helhet och blir sÄ glad. 
SÄ jÀvla rÀtt liksom! MÀktiga namn tycker jag :) blir nog inga mesar utav dom! ;) 
 
 

Onsdag

Efter en massa poststrul fick jag Àntligen kontraktet pÄ nya lÀgenheten idag. Det blev lite sÄdÀr, ja just det! Ska bli sÄ grymt skönt att landa ordentligt och göra ett hem till mig och barnen :) 
Det Àr i augusti allt hÀnder just nu, först fÄr vi lÀgenheten, sen fyller Harald 3Är (!) Och dagarna efter det har han dagisstart! OÀndligt skönt ska det bli att slippa roa honom vareviga dag :P
 
IgÄr hade jag maximal otur dÄ bilen och barnvagnen gick sönder typ samtidigt. Bah hej - strandad! ( som tur var dock efter vi varit pÄ stranden :D) 
Men idag kom snÀlla pappsen hit och lagade iaf en utav tvÄ. Bilen fÄr stÄ stilla ett tag till :/ inte i brist pÄ försök iaf, pappa har kÀmpat hela dagen (i vÀrmen!!!) men felen avlöste varandra..
Jag Àr vÀldigt trött pÄ barnvagnen nu! Redan nÀr Tyra lÄg i magen var jag nÀra pÄ att köpa ny men den jag blev kÀr i fanns bara som framÄtvÀnd och det Àr ju inte önskvÀrt de första mÄnaderna. 
Den vi har Àr ju stor, klumpig, fasta luftdÀck, gnisslar överallt osv. Finns ju fortfarande stora plus med den! Som det inbyggda myggnÀtet. OsÄ.. 
Ah, det jag ska komma fram till Àr att jag faktiskt bestÀllde den dÀr vagnen idag, som jag har suktat efter i ett Är :) 
360 Compact heter den. Kan ju inte bli bĂ€ttre i min situation nu. SvĂ€ngbara punkteringsfria dĂ€ck etc. Och sĂ„ fiiiiiin! FramĂ„tvĂ€nd ja, Men i dagslĂ€get tror jag att det bara kan frĂ€mja Tyra ☆ 
 
Lilla Tyrisen, hon blev 8 mĂ„nader igĂ„r! ♡ ingen aning om vad hon vĂ€ger eller sĂ„ för bvc kan vi inte gĂ„ till tack vare vattkopporna. Men oj vad hon utvecklas! Bara de senaste dagarna kan hon pussa och klappa hĂ€nderna (pĂ„ kommando hahaha) 
Hon gÄr nu lÀngs med det hon har stÀllt sig vid sÄ det Àr nog bara en tidsfrÄga innan hon börjar traska runt :) 
 
Harald visade en jÀkla hÀftig utveckling idag- omtanke! Jag har ju tröstat honom med att Lova har haft prickar, Tyra kommer fÄ prickar osv, och sÄ insÄg han plötsligt det förut: "Tyra kommer fÄ prickar. DÄ kommer hon bli ledsen. DÄ ska jag klappa pÄ henne" (notera, ej med sÄ bra svenska) men det var vÀldigt fint att se tankebollen rulla sÄ ^^ 
 
 
 
Jag ÄLSKAR att dom har varandra ♡ 
 
 

Lördag

I torsdags kvÀll sa det i stort sett bara PANG och Harald blev prickigare Àn prickigast. SvinmÀrkligt eftersom han precis hade haft vattkoppor?? NÀnÀ. LÀste mig till att han har fÄtt utslag nÀr han fick smittan men den bröt inte ut förrÀn nu. Min stackars lilla kille, vart har han inte prickar liksom. Han Àr helt tÀckt :/ men utöver att febern ibland tar hans humör och smÀrta nÀr han kommer Ät vissa blÄsor sÄ Àr det ÀndÄ rÀtt lindrigt. Han Àr ju inte liggande :) 
Men midsommarafton fick vÀl inte hans bÀsta humör ;) 
Det blev ÀndÄ en lyckad sÄdan! VÀdret funkade, jag Ät en liten sillbit men skippade nubben. Lova briljerade pÄ stÄngdansen och sÄ vidare. 
 
 
 
 
Förra Ă„ret lĂ„g Tyrisen i magen ☆
 
Har ni hört den dÀr myten om att om man vÀntar en flicka sÄ stjÀl hon ens skönhet? :D för mig stÀmde det, haha! KÀnde mig mycket finare med Harald i magen :P 
 
 
 

●

●
 

Tisdag

Idag var jag Àntligen ivÀg till tatueraren för att skriva till Tyras namn :) 
TvÄ Är sedan jag gjorde Haralds! 
 
 
Sedan gör ju jag aldrig meningslösa tatueringar, som trÄkiga rosor eller dylikt, utan det Àr viktigt för mig att dels ha mening i dom men Àven som avslut pÄ kapitel. Nu om nÄnsin behövde jag den hÀr tatueringen
 
Jag Àr inte ur min skit Àn Àven om jag Àr pÄ god vÀg och mÄnga gÄnger blir t.o.m. jag förvÄnad över att jag inte lÀgger mig ned och ger upp. Jag önskar inte en sÄdan hÀr upplevelse till nÄgon. Ah förutom de mÀnniskor som gjort detta mot mig haha, men det dÀr sköter ju karman som sagt ;) 
 
 
"I will be the strongest that he ever knew"
 

Lördag

Det Àr sÄ vÀldigt tomt hÀr idag, det har varit skönt pÄ sÀtt och vis men tyst och tomt. Jag körde Harald till sin pappa idag (vi möts halvvÀgs) och alltsÄ.. Varje gÄng jag ser barnen ihop med deras pappa sÄ kÀnner jag mig helt golvad. Jag skulle nÀstan kapitulera för vad som helst. Sumpar inte P det hÀr nu sÄ kommer vi ha en jÀttefin relation, vilket bara gynnar barnen. 
Ja alltsÄ relation - mamma och pappa till Harald & Tyra. 
 
Tyra visade hur starkt band hon har till sin pappa. Och det var bÄde sorgligt och underbart. Sorgligt just för att jag kÀnner att P kastade bort oss. Och han som var sÄ glad över att fÄ bli pappa till en tjej. Det Àr han ju ÀndÄ sÄklart men han missar delvis hennes uppvÀxt nu. 
Hursomhelst! P plockade upp henne ur bilstolen och hon var alldeles nyvaken. Hon Àr ju en vÀldigt glad tjej men hon Àr precis som sin bror vÀldigt mammig. Inte ens mormorn fÄr hÄlla henne om jag Àr i nÀrheten för dÄ strÀcker hon sig bara Ät mig. 
Men i Ps famn njöt hon. Och hon gosade in sig i hans skÀgg och kramade honom om och om igen. NÀstan sÄ man började storböla dÀr bredvid! 
NÀr jag skulle ta henne klamrade hon sig fast i honom. MÀktigt att se faktiskt! Finaste Tyra. Jag tror stenhÄrt pÄ att dom byggde deras starka band under hennes första vecka nÀr jag var sjuk. 
 
Och för Haralds del Ă€r jag sĂ„ lycklig. NĂ€r han fĂ„r spendera tid med P och Samuel sĂ„hĂ€r sĂ„ lyser det om honom. Åh, nu lĂ€ngtar jag efter honom! 
Imorse tog jag pÄ mig en ny blus och stod & speglade mig nÀr han kommer och sÄdÀr spontant sÀger: 
"Mamma, du Àr fin!" 
♡☆♡☆♡
 
 

Onsdag

Hmm.
Ringde mamma imorse och beklagade mig. Ville bara grÀva ner mig sjÀlv. Orkade inte vara mamma idag IGEN xD ni som vet ni vet liksom. NÀ fy fan, vissa dagar vill man bara inte göra samma sak som man gör varje dag. GÄr upp - ser till alla alla alla behov och till sist fÄ natta dom smÄ liven igen för 1-2 timmars egentid innan man  m Ä s t e  sova för att orka med morgondagen. 
Men sÄ tog jag mig i kragen efter mycket kaffe och pepp frÄn mig sjÀlv och körde oss ut till stranden. Redan nÀr jag gick ur bilen kÀnde jag ny energi och dagen har nÀstan bara flutit pÄ bra sen. 
Tyra somnade gott sĂ„ jag och Harald fick 90min egentid pĂ„ stranden dĂ€r vi nĂ€stan var ensamma, vi var iaf ensamma i vattnet. Vi samlade snĂ€ckor, rĂ€ddade maneter och hoppade över vĂ„gor. ♡ 
NÀr Tyra vaknade hade det just börjat blÄsa lite för mycket sÄ dÄ Äkte vi hemÄt. 
VÄr parkering Àr ju ca 600m bort :| men vi var pigga och glada sÄ vi fortsatte pÄ en lekplats tills vi blev hungriga. 
 
 
đŸ–€
 

Tisdag

Haft mig en liten dipp hÀr med tillhörande PMS och sÄnt, tror inte det har slÀppt riktigt Àn. KÀnner mig typ drÀnerad. 
LÀngtar till flytten, skrev pÄ kontraktet igÄr. TvÄ dubbelhyror blir det :| bara en sak i högen som jag kan tacka P för. Thank you for fucking up my life! 
 
Gud vad jag hade behövt en galen utekvÀll..
Harald ska till P pÄ lördag :O fan sÄ nervös, för Haralds skull! Hur ska han reagera pÄ att komma tillbaka "hem"? :/ 
 
 

Fredag

Okej.. SÄ ibland kan jag fÄ infall dÀr jag saknar min (fd)fÀstman. Inte han som jag tydligen inte var vÀrd nÄgot hos, utan han som jag levde ihop med i mÄnga Är, skaffade barn med och tÀnkte gifta mig med. 
Men sÄ blir det sÄ konstigt i hjÀrnan för han Àr ju inte den jag trodde. Jag vet inte ens om han sjÀlv har koll pÄ vem han Àr. 
Det Àr ganska ironiskt sÄhÀr i efterhand för jag har vid nÄgra brÄk, sÀrskilt tidigt i förhÄllandet innan jag lÀrde mig, trampat pÄ ömma tÄr nÀr jag frÄgat
"Àr du man eller mus?" 
Hu, ruggigt ömma tÄr! Men nu stÄr det sÄ tydligt att han Àr en liten mus. Han kan gömma sig bakom sin fina klubb, sin tuffa MC osv men nÄgon man Àr han ju inte. 
 
Ni vet hur han rÀttfÀrdigar allt som han har gjort? Vi brÄkade sÄ mycket, jag var sÄ hÄrd och elak, gnÀllde. Tjatade om en förÀndring. Inte sÄ konstigt att han behövde bli kÀr i en annan och börja ligga med henne bakom min rygg? 
(Det Àr svÄrt att inte skratta Ät idiotin) 
För det första. V a d  brÄkade vi om? Jo att jag gjorde allt medan han levde ett eget liv med sitt jobb och sin klubb. Fick han nÄgon fritid ville han anvÀnda den pÄ sig sjÀlv. 
AlltsÄ om man sÀger sÄhÀr, om jag hade fÄtt göra om allt med facit sÄ hade det blivit exakt samma. För man tar inte hemmet, ungarna, ekonomin etc. helt sjÀlv utan att gnÀlla/tjata. 
Och vad han helt verkar ha förtrÀngt i sin fulla fÀrd med att bli kÀr i smÄflickor, Àr att jag höll fan pÄ att dö efter Tyra. Det var tufft allra minst mentalt. Första tvÄ veckorna hemma efter min andra operation var jag vÀldigt svag fysiskt (hallÄ, prova pÄ sjÀlv att förlora över 3l blod) 
 
Stannade han hemma frÄn jobbet extra? Nej fan. LÀmpade han Àven över sin Àldsta son pÄ mig mitt i allt? Ja sÄklart! 
Vem tog nÀtterna? Ellinor. Vem tog dagarna? Ellinor. Vem tog hand om barnen? Ellinor. Vem tog hand om Petter? Ellinor. Vem tog hand om Ellinor? Ellinor. 
 
JÀvla mus! 
 
Sen Àr det vissa saker som gör mig extra förbannad, som om det hade behövts. 
Om ni minns sÄ försökte jag komma ivÀg pÄ babycafe i vintras, men det kom alltid nÄgot i vÀgen. Sista försöket stoppades av att Petter hade spytt under natten. Detta hade inte jag mÀrkt av utan han var tvungen att berÀtta det pÄ morgonen. Det stod ju klart redan den eftermiddagen att han hade haft en Ängestattack. Han hade flera sÄdana nu under vÄren och det var ju först efterÄt som jag förstod vad de berodde pÄ. 
Den första hÀr iaf var dagarna efter han varit otrogen första (?) gÄngen. (Omöjligt att veta vad som Àr sant angÄende otroheter under vÄra 5Är) 
 
SÄ han ligger i min sÀng och blir tröstad av mig för att han mÄr skit över att ha varit otrogen mot mig. 
 
Av alla dagar pÄ Äret sÄ lÄter han mig planera allahjÀrtansdag-mys, han Àter upp osten och vinet jag gick och köpte, umgÄs med mig hela kvÀllen för att till sist göra slut med mig/vill ta en paus. 
MEN HAN HAR I STORT SETT REDAN ETT NYTT FÖRHÅLLANDE. AlltsĂ„ hur kan man med?? 
Och det hade fan varit liiite lÀttare att smÀlta om vi hade varit ett par i sisÄdÀr nÄgra mÄnader. Inte liksom förlovade med tvÄ-tre barn.
 
Ah ni vet. Jag Àltar detta in emellan för att jag mÄste. Jag mÄste fram tills det Àr förbi mig. Och jag taggar alltid upp, blir alltid mer och mer arg för ju mer jag tÀnker djupare pÄ all skit. Det hÀr som jag skrivit nu Àr ju bara början pÄ allt han ville utsÀtta mig för. 
 
Jag kan inte förstÄÄÄ. Det Àr sÄ sjukt!! 
 
VÀrst Àr att jag aldrig kommer fÄ upprÀttelse för det hÀr. Han har bett om ursÀkt, typ. Sagt att han inte Àr stolt över sina val, men gömmer sig i samma mening bakom "gjort Àr gjort". 
Jag fÄr bara hoppas pÄ att karman Àr sweet. 
 
Men millisekunder dÄ och dÄ sÄ hinner hjÀrtat att vÀrka innan hjÀrnan vaknar och pÄminner om skiten. TÀnk vad skönt det hade varit om han bara hade gjort slut. Som jag trodde frÄn början. Att man bara skulle resa sig upp frÄn det. 
 
 
B A C K S T A B B E R
 
 

Torsdag

I tisdags Äkte vi ut till mamma och stugan, sÄg för övrigt att Harald hade röda prickar hÀr och dÀr men trodde pÄ myggbett. Sedan kom det nya och vissa försvann. Helskumt! Fram tills onsdag och vi fick höra att Lova har vattkoppor. Aha! I samma veva började Àven Haralds prickar att fÄ den dÀr klassiska blÄsan i mitten. 
Helt Ă€rligt kĂ€nns det ju bra, Samuel fick det nĂ€r Harald var ungefĂ€r i Tyras Ă„lder och vi kunde aldrig faststĂ€lla om Harald fick en vĂ€ldigt mild variant eller inte alls. Nu vet jag med sĂ€kerhet att han har det. Och förhoppningsvis fĂ„r Tyra det nu ocksĂ„ 👍
Jag har Àn sÄlÀnge inte mÀrkt nÄgot pÄ Harald, förutom prickarna, ingen feber eller sÄ. Men det kan ju komma. 
 
Ja men i förrigÄr sÄ hÀngde vi mest i stugan och pÄ nÀrliggande camping/lekplats för vÀdret var sÄdÀr. IgÄr var det kanonvÀder och varmt vid stugan sÄ vi bestÀmde oss för bÄttur som skulle sluta med bad. Eheeh, nÀr vi kom ner till bÄten blÄste det iskallt! 
Det blev lite varmare sen men inget badvÀnligt. 
Men! VÀldigt mysigt att Äka bÄt! Harald var sÄ lyrisk (den lilla stund han var vaken) och kunde knappt prata för det var sÄ spÀnnande. 
 
 
❀

Söndag

Idag har jag spenderat dagen ihop med mitt ex, haha i vilken vÀrld hÀnder det om man inte har barn ihop? 
Men det har varit en bra, trevlig dag och jag har Ànna funderat pÄ hur det kan gÄ ihop.. 
Men det Àr inte sÄ krÄngligt egentligen, nÀr vi Àr med barnen och lÀgger 100%fokus pÄ dom sÄ Àr han ju deras pappa - och inget annat. SÄ fort jag har tÀnkt pÄ hur han har sÄrat mig Ä det grövsta sÄ har jag fÄtt gÄ ivÀg en sekund och tÀnka om. 
Jag har bittert tÀnkt flera gÄnger idag att vafan, varför kunde han inte bara göra slut? SÄ hade vi sluppit sÄ oerhört mycket sorg.
För det hÀr Àr den jag Àr och den jag vill vara, nÄgon som kan vara pÄ strand en ihop med mitt ex för barnens skull.
 
Fick bli första doppet för min del ocksÄ :) skulle göra det smidigt för att locka Harald och drog naturligtvis en kallsup :D 
Harald Àr lite rÀdd för vattnet och sitter helst vid kanten och leker med hink & spade :P 
 
I fredags fick vi den fantastiska nyheten att vi har fÄtt en lÀgenhet! Permanent denna gÄngen ;D sÄ 1e augusti gÄr flyttlasset ca 500meter och dÀr ska vi bo ett bra tag framöver. Ser verkligen fram emot att fÄ komma till ro ordentligt :) 
Det Ă€r en 3a, inte i det bĂ€sta omrĂ„det men med mycket grönt runt omkring. BV sĂ„ ska allt fĂ„ med Mimmi ♡ 
 
 

Fredag

Woho, natten gick bra! Tyra vaknade 5 (förutom mat vid 2) men gick att söva om snabbt och Harald vÀcktes inte av det för han sov i min sÀng :D haha han smög dit nÄgon gÄng vid 3. Och sÄ vaknade han sÄ vi gick upp vid 6. SÄ första natten fÄr absolut 4 av 5 nappar ;) 
 
Fick en smĂ€rre chock av att juni Ă€r hĂ€r! Man kan ju undra vad jag trodde skulle komma efter maj.. đŸ€Ș lite deppig över att min favorithögtid snart Ă€r hĂ€r och jag valde att förlova mig med en otrogen jĂ€vel just pĂ„ min favvodag och vi skulle ha firat 2Ă„r som förlovade. IstĂ€llet firar jag dock bĂ€sta midsommar med mina tvĂ„ barn, Tyras första ☆ 
 
 
Delar med mig hur det ser ut nÀr man Àr en manipulerande mytoman:
 
Lögnhalsen dagarna efter han började ligga med en annan:
 
 

RSS 2.0